Game of the Week: Rams op bezoek bij de Seahawks

De spanning stijgt in de NFL. Wie gaan de play-offs halen en wie vallen er net buiten de boot? Deze week in de Game of the Week twee ploegen die nog alle kanten op kunnen. In Seattle hopen ze behalve de NFC West titel ook nog op de first seed in de NFC. Dat laatste is voor de Rams te hoog gegrepen, maar de divisie ligt wel voor het grijpen. Het team van Sean McVay moet echter ook achterom kijken. Met een beetje pech zouden ze de play-offs helemaal kunnen missen.

Spanning in de NFC West

Vooraf werd de NFC West door velen al aangewezen als één van de sterkste en spannendste divisies. Die belofte heeft deze divisie absoluut ingelost. Drie teams strijden nog om de titel én een plekje in de play-offs. Momenteel staan de Seahawks (10-4) er het beste voor, maar de Rams (9-5) volgen slechts op één wedstrijd achterstand. Bij winst nemen de Rams zelfs de leiding weer over in de divisie, omdat dan het onderling resultaat beter is ten opzichte van Seattle.

Andere teams zullen echter ook vol spanning naar deze wedstrijd kijken; de Cardinals bijvoorbeeld. Die hopen stiekem nog de Rams te kunnen passeren. Zeker met het oog op de laatste week, wanneer de Cardinals op bezoek gaan bij de Rams. Voor de Bears maakt dit duel ook een enorm verschil. Bij winst van de Rams zijn de Packers zo goed als zeker van de first seed in de NFC. Dan zouden ze in de laatste week, tegen de Bears, veel spelers rust kunnen geven. Winnen de Seahawks echter, dan staan de Packers in volle oorlogssterkte op het veld in de laatste week.

Omgekeerde wereld

Het is tot nu toe een opmerkelijk seizoen voor de Seahawks. Na de eerste paar wedstrijden leek er geen maat te staan op de Seahawks offense. Wekelijks blonken wide receivers DK Metcalf en Tyler Lockett uit. Geholpen door een bizar hoog niveau van Russell Wilson, waardoor hij lange tijd de voornaamste kandidaat leek voor de MVP titel dit seizoen. De defense was echter een groot probleem. Geen enkel team gaf zoveel yards weg als de Seahawks, die halverwege het seizoen stijf onderaan stonden met hun defense.

Opvallend genoeg is het tij volledig gekeerd in Seattle. Waar de offense het de laatste weken ontzettend moeilijk heeft, zorgt de defense ervoor dat het team in de race blijft om divisiewinst. Wilson is inmiddels geen kanshebber meer voor de MVP-titel, maar een speler als Jamal Adams rijgt de laatste weken de records aaneen. Op papier hebben de Seahawks nog steeds de negende offense in de NFL, terwijl de defense wat betreft de statistieken in de onderste regionen bungelt. Toch geeft dat een vertekend beeld, Pete Carroll hoopt inmiddels op een solide verdediging, met hier en daar een uitbarsting van zijn franchise quarterback.

Superduo

Lang hoef je niet te zoeken naar de kracht van het team van McVay. De defense is statistisch gezien de beste in de league. Gedreven door het superduo Aaron Donald en Jalen Ramsey kunnen de Rams wekelijks vertrouwen op een goede performance van hun verdediging. De sterke pass-rush wist al 44 keer de QB van de tegenpartij naar de grond te werken. Daar ligt dan ook zeker niet het probleem.

In offensief opzicht is het dit seizoen veel te wisselvallig bij LA. De ene week speelt Jared Goff de pannen van het dak, maar de volgende week speelt hij niks klaar. De wedstrijd tegen de Jets was een nieuw dieptepunt. In die wedstrijd kwam de offense – tegen één van de slechtste defenses in de NFL – totaal niet van de grond. Het is te hopen voor de Rams dat Goff zich kan herpakken tegen Seattle.

Week 10

Beide teams speelden al eerder tegen elkaar in week 10. Toen gingen de Rams er met de overwinning vandoor: 23-16. Wilson had het toen erg moeilijk en gooide onder meer twee interceptions. Veel hulp van zijn offensive line kreeg hij toen ook niet. De Rams, onder aanvoering van Donald, noteerden zes sacks en 12 QB hits.

Sindsdien was het wisselvallig wat beide teams lieten zien. Er waren genoeg weken waarin beide teams presteerden als mogelijke kandidaten voor de NFC titel. Er waren echter ook weken waarin deze teams zwaar door de ondergrens heen zakten. Het verlies van de Rams tegen de Jets was al genoemd. De Seahawks, op hun beurt, verloren in week 13 van een zwak Giants team.

Seahawks favoriet

Ondanks het wisselvallige optreden van Wilson en zijn offense in de laatste weken zijn de Seahawks toch favoriet. De druk ligt bij de Rams, die stiekem nog achterom moeten kijken. Na de ontluisterende nederlaag tegen de Jets zal het vertrouwen niet al te hoog zijn. In Seattle is men juist weer vertrouwen aan het tanken; vooral door de ontwikkeling bij de defense. Veel ogen zullen gericht zijn op deze wedstrijd. Wij voorspellen dat Seattle de winst gaat pakken zondag.

Voorspelling: Seattle Seahawks 21 – 17 Los Angeles Rams


Lees hier over de nederlaag van de Steelers tegen de Bengals!

Coverfoto: Robert Gauthier / LA Times

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen