Franchise Tag voor Kirk Cousins – nieuw contract Berry – release Charles

New York Giants v Washington Redskins
Tagged: Kirk Cousins
Kirk Cousins krijgt voor het tweede jaar op rij de franchise tag van de Washington Redskins. De quarterback zal daarom 120% van het salaris van vorig seizoen ontvangen wat voor hem neerkomt op bijna 24 miljoen dollar. Het seizoen 2016 kon worden gezien als een auditie voor Cousins waarin hij moest bewijzen dat hij een franchise quarterback kon zijn. De Redskins zijn blijkbaar overtuigd en zullen de periode tot 15 juli gebruiken om een meerjarige deal rond te krijgen. Met een gebrek aan goede free-agent quarterbacks was het te verwachten dat de Redskins Cousins niet zouden laten gaan. Van alle spelers met minstens 500 passing attempts, heeft Cousins de hoogste passer rating (104.7) sinds halverwege 2015.


Eerder werd al bekend dat Le’Veon Bell, Melvin Ingram, Jason Pierre-Paul, Kawann Short en Chandler Jones de franchise tag hebben gekregen.
Nieuw contract Eric Berry
Kansas City Chiefs safety Eric Berry stond op de lijst om een franchise tag te krijgen. De speler had echter aangegeven dat hij niet langer zou spelen voor een eenjarige deal en was zelfs bereid te staken. De Chiefs hebben het niet zover laten komen. Vandaag werd bekend dat de 28 jarige Berry een nieuw 6 jarig contract zal tekenen voor 78 miljoen dollar, waarvan 40 miljoen gegarandeerd. Daarmee wordt Berry de best betaalde safety in de NFL. Berry maakt de “Cinderella Story” daarmee helemaal rond. De safety mistte het hele seizoen 2014 met de ziekte van Hodgkin. Het jaar erna won hij Comeback player of the year en nu is hij dus de best betaalde speler op zijn positie. Voor de Chiefs betekent dit dat ze de franchise tag kunnen gebruiken voor Nose Tackle Dontari Poe.


Charles released
Runningback Jamaal Charles kan op zoek naar een nieuw team. De Kansas City Chiefs zetten hun all time leading rusher na negen seizoenen op straat. Charles laatste twee seizoenen werden gekenmerkt door blessureleed. Hierdoor kwam hij slechts acht wedstrijden in actie. Met goede vervangers in Spencer Ware en Charcandrick West lag het in de lijn der verwachting dat de 7 miljoen die hij dit jaar zou ontvangen te veel zou zijn voor de Chiefs. Charles is daarom vanaf 9 maart voor het eerst in zijn carrière free-agent. Als hij een team kan overtuigen dat hij volledig fit is zou hij niet al te lang zonder werk moeten zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen