Football pool: Vrijsen aan kop, Veldwijk in de lift

Zoals Robin van Grieken vorig jaar heerste in de laatste weken, doet Vincent Vrijsen dat dit jaar. De SportAmerika Football Pool wordt namelijk nog steeds door hem aangevoerd. Hij staat maar liefst twee punten los en de geschiedenis leert ons dat inhalen na het reguliere seizoen niet eenvoudig is. Het zal dus in week 17 moeten gebeuren. De nummer twee, Frenk Veldwijk, schoot omhoog in het klassement en vormt dus een serieuze bedreiging. Hij was voor de derde keer dit seizoen de weekwinnaar en dat is een unicum. Tenslotte een eervolle vermelding voor Quinten van der Graaf, Vincent Vrijsen, Bibi van Duinen, Jacob Wouter de Vries, Jamilla van Gemert en Jiri Conradi. Zij wisten allemaal de MNF-totaalscore goed te voorspellen: 47.

SportAmerika Football Pool: top 20 na week 16
SportAmerika Football Pool: top 20 na week 16

UPSET OF COLLECTIEF GOED

Richting het eind van het seizoen zijn duels voor het gevoel voorspelbaarder. Dit komt in de uitslagen naar voren als collectief goed of fout voorspelde duels. Neem bijvoorbeeld de nederlagen van Arizona, Houston, Cleveland, Indianapolis, Washington en Philadelphia. Alleen in de bovenste regionen werden ze af en toe goed voorspeld. Tegelijkertijd werden overwinningen van de Saints, Bucs, Dolphins, Chiefs, Bears, Ravens, Chargers, Seahawks, Packers en Bills door bijna iedereen correct voorspeld. Daarmee was er in week 16 geen enkele wedstrijd die 50/50 werd geacht. In week 17 zal dit een stuk anders zijn. Ieder team heeft andere belangen: een betere draft pick, spelers laten rusten of een play-off plekje. Onder de afbeelding lees je welke upsets de NFL-redactie dit weekend verwacht.

SportAmerika Football Pool: top 20 van week 16
SportAmerika Football Pool: top 20 van week 16

Week 17 upsets

Chris van Dijk: de Cincinnati Bengals verslaan de Baltimore Ravens

De Bengals houden de Ravens uit de play-offs. Baltimore lijkt de weg naar boven te hebben gevonden en de kanshebber voor de Super Bowl te zijn zoals aan het begin van het jaar voorspeld werd. Maar dit jaar is duidelijk geworden dat er iets niet goed zit binnen de ploeg. Spelers hebben kritiek op elkaar en begaan te veel domme overtredingen. Op een dag dat Jackson niet zijn normale aantal rushing yards kan pakken doet dit ze de das om en de Bengals houden hun divisierivaal uit de play-offs.

Twee weken terug voorspelde Chris de Falcons over de Buccaneers fout (31-27). Overall record: 7-7

Luuk Dokter: de Miami Dolphins verslaan de Buffalo Bills

De Buffalo Bills zijn al zeker van de divisiewinst en bij verlies van de Steelers ook van de tweede seed in de AFC. Ik heb het vermoeden dat ze starten met de serieuze namen en wachten tot Pittsburgh op een zeker verlies staat. Aangezien zij met Mason Rudolph aantreden tegen de Browns is die kans zeer groot. Zodra Buffalo haar betere spelers eruit haalt, kan Tua de Dolphins naar een bescheiden overwinning leiden.

Twee weken terug voorspelde Luuk de Eagles over de Cardinals fout (33-26). Overall record: 5-9

Ton de Vries: de Carolina Panthers verslaan de New Orleans Saints

De piepjonge Panthers defense lijkt er aardig te staan na een seizoen sleutelen. Nog één keer willen ze hun divisie rivaal goed in de weg zitten door deze wedstrijd te winnen. De wedstrijd is in Charlotte, buiten, ongunstig voor Brees. De Saints gaan met een kater de play-offs in.

Twee weken terug voorspelde Ton de Saints over de Chiefs fout (32-29). Overall record: 5-8

Toon Aerts: de Los Angeles Chargers verslaan de Kansas City Chiefs

Voor Mahomes en co is de 1st seed binnen. De Chargers hebben ook niks meer om voor te spelen. Het ideale scenario dus voor de Chargers om nog eens een duel te winnen. Ze zouden voor het eerst in jaren 3 AFC West games op een rij kunnen winnen. Dat dat op zich helemaal niks uitmaakt is zo typisch voor de Bolts dat ze het ook gaan verwezenlijken

Twee weken terug voorspelde Toon de Patriots over de Dolphins fout (22-12). Overall record: 1-13


Cover foto: Tim Heitman/USA Today Sports

Lees hier alle berichten over de SportAmerika Football Pool en beluister nu de SportAmerika American Football Podcasts op je favoriete podcast platform!

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen