Divisie Uitgelicht: NFC North

Kirthmon F. Dozier, Detroit Free Press
Het honderdste NFL-seizoen is intussen goed en wel op gang getrokken. Drie volledige speeldagen zijn er afgewerkt en de eerste trends en krachtverhoudingen worden stilaan duidelijk. Hoog tijd dus om een divisie uit te kiezen en deze van naderbij te gaan bekijken. In deze editie van de Divisie Uitgelicht, nemen we een kijkje naar de op dit moment spannendste divisie in de NFL: de NFC North.

GREEN BAY PACKERS

Eén team uit de NFC North is deze speeldag al aan de bak gekomen. Afgelopen donderdag leden de Green Bay Packers hun eerste nederlaag van het seizoen tegen de Philadelphia Eagles. In het eigen Lambeau Field konden de Packers een laatste drive in het vierde kwart niet omzetten in de nodige punten om de wedstrijd te winnen. Op 2 yards van de eindzone ging het mis toen Aaron Rodgers een ietwat atypische interceptie wierp die de game in het nadeel van de Packers besliste. De Eagles graaiden zo de W mee met een 34-27 eindscore.

Bij Matt LaFleur sluipen er nu misschien wat twijfels in het kopje. Er was helemaal geen running game en defensief werd de run van Philly amper afgestopt. Positief was wel de prestatie van Aaron Rodgers. Rodgers leek voor het eerst dit seizoen echt zichzelf, met 400 passing yards en twee touchdowns. Helaas voor hem maakte hij de fout die zijn team de wedstrijd kostte. Niettemin kunnen Packers-fans op beide oren slapen, want hun franchise quarterback lijkt stilaan naar zijn beste vorm toe te groeien.

MINNESOTA VIKINGS / CHICAGO BEARS

Er staat ook een mooie rivalenstrijd op het programma in week 4 in de NFC North. De Minnesota Vikings reizen af naar Chicago, waar ze de Bears partij zullen geven. Beide teams staan 2-1 en kunnen dus goede zaken doen in deze razendspannende divisie. Beide teams komen met een goed gevoel aan de kick-off, na overtuigende zeges tegen respectievelijk de Oakland Raiders en de Washington Redskins.
De Bears hebben tot dusver hun enige thuiswedstrijd verloren, terwijl de Vikings hun enige uitwedstrijd van het seizoen verloren hebben. Voor een van beide teams komt er dus verandering in de zaak.
Als we moeten voorspellen, dan gaan we voor een kleine overwinning van de Bears. De defensie staat op een hoog niveau te spelen en dat moet voldoende zijn om Kirk Cousins en co af te houden, zeker omdat bij Minnesota spelmakers als Adam Thielen en Stefon Diggs toch op een lager niveau acteren dan vorig seizoen. In Chicago hopen de fans op een wederopstanding van Mitch Trubisky. De jonge quarterback kon voorlopig zijn sterke 2018 nauwelijks bevestigen en als dat niet gauw gebeurt, dan komen de Bears ongetwijfeld in de problemen.

DETROIT LIONS

Tegen alle verwachtingen in zijn de Detroit Lions na drie weken nog steeds ongeslagen in 2019. Een perfecte score kan het team van Matt Patricia weliswaar niet voorleggen, aangezien er in Week 1 gelijkgespeeld werd met de Arizona Cardinals. Daarna volgden twee onverwachte, maar niettemin knappe overwinningen tegen de LA Chargers en tegen de Eagles. De kans lijkt echter klein dat er ook na week vier nog steeds geen verliespartij te noteren valt voor Detroit. De Kansas City Chiefs komen namelijk op bezoek.
Volgens sommigen zijn de Chiefs het beste team in de NFL op dit moment en spreek deze mensen maar eens tegen. Quarterback Pat Mahomes staat opnieuw op MVP-niveau te spelen en lijkt onmogelijk af te stoppen. Nu al heeft Mahomes tien touchdowns en meer dan 1000 passing yards op zijn naam. De Lions-defensie weet alvast wat het kan verwachten.

Voor de Lions wordt het doel om de goeie zaken van vorige week tegen de Eagles te herhalen. Dat betekent: de quarterback van de tegenstander van het veld houden. Ook de running game van Detroit, met running back Kerryon Johnson, moet in de gaten gehouden worden, tegen een matige run defense bij de Chiefs. Toch lijkt het verschil in kwaliteit tussen deze teams te groot. De Chiefs zouden deze wedstrijd altijd moeten winnen.

VOORSPELLING NA WEEK 4

De stand in de NFC North zal na Week 4 wat door elkaar geschud zijn. Het onderlinge duel tussen de Bears en Vikings zal op zich al voor een verschuiving zorgen. Na de Packers lijden ook de Lions dit weekend in principe hun eerste nederlaag van het seizoen. We krijgen al zeker twee teams met een 3-1 record, tenzij de Vikings en de Bears gelijkspelen. Na Week 4 zien we de Packers en Lions de leiding delen in de NFC North, terwijl zowel Vikings als Lions slechts één game in het krijt zullen staan. Wat de resultaten ook worden, spannend zal het zeker blijven in de NFC North.

Coverfoto: Kirthmon F. Dozier, Detroit Free Press

Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen