De beste rookies die niet 'Dak' of 'Ezekiel' heten – #3 Tyreek Hill

29494622864_32688b2cc0_o
Afgelopen jaar hebben we mogen genieten van een nieuw geboren duo in de NFL: “Dak and Zeke”. Beide braken in hun eerste seizoen bij de Dallas Cowboys talloze records. Zo had Elliott slechts tien wedstrijden nodig had om het Cowboys rookie rushing record van Tony Dorsett te verbreken en leidde hij met 1631 yards de NFL in rushing yards. Prescott daarentegen had de hoogste passerrating (104.9) en hoogste completion percentage ooit door een rookie in een seizoen.
Maar wie zijn de toekomstige sterren achter dit duo? In deel drie van de Without-Dak-and-Zeke-Top-5-Rookies blijven we in de AFC West en bespreken we één van de grootste andere sensaties van afgelopen seizoen.
#3 WR Tyreek Hill – Kansas City Chiefs (165e gedraft, 5e ronde):
Wide receiver Tyreek Hill was buiten Elliot en Prescott de enige rookie die ook rechtstreeks geselecteerd werd voor de Pro Bowl in Orlando. Hoewel met 593 receiving yards zijn statistieken niet zo indrukwekkend lijken, heeft hij zijn Pro Bowl ticket vooral afgedwongen met zijn punt returns.
Punt returns
Hill haalde met 592 punt return yards ruim 200 yards meer dan de nummer twee, Tavon Austin. Zijn punt returns waren altijd spectaculair en zette de toeschouwer op het puntje van de stoel. Hill’s punt returns werden berucht en al snel was duidelijk hoe snel en gevaarlijk hij was voor tegenstanders. Niemand was opgewassen tegen zijn ongelooflijke acceleratie en snelheid, waarbij het soms leek dat iedereen behalve hij stil stond. Dat hij snel was blijkt ook uit de Next Gen analyse die de NFL van wedstrijden maakt. Met een snelheid van 36.64 km/uur was hij de snelst gemeten speler van afgelopen seizoen.
Niet alleen werd Hill dit seizoen ingezet als punt returner en receiver, ook was hij gevaarlijk over de grond. Naast zijn drie punt return touchdowns en zes receiving touchdowns was hij ook nog eens goed voor drie rushing touchdowns. Dit bracht zijn totaal voor het seizoen op 12 touchdowns. Het meest indrukwekkend was misschien wel zijn spel tegen de Denver Broncos in week 12. Één van de meest spectaculaire wedstrijden van dit seizoen, vooral te danken aan Hill.
Man of the match
Hij opende de score voor de Chiefs met een safety punt return, goed voor een touchdown. Later in de wedstrijd wist hij vanuit een ‘wildcat formatie’ de tweede touchdown binnen te rennen voor de Chiefs. De Broncos leken echter de wedstrijd te winnen. Met nog slechts twintig seconde te gaan staan de Chiefs achter met 16 tegen 24.
Het is 4th & 10 en de Chiefs zijn veertien yards verwijderd van de endzone. Om de stand gelijk te trekken hebben de Chiefs niet alleen een touchdown nodig, maar moeten ze vervolgens ook succesvol zijn met een 2-point conversion. Met de vierde down hebben de Chiefs nog één kans, anders is de wedstrijd over. Alex Smith vanuit een ‘shotgun-formatie’ krijgt de bal in zijn handen en gooit hem naar de linkerkant. Tyreek Hill. maker van al twee touchdowns, weet niet alleen de bal te vangen, maar gaat ook nog eens out of bounds bij de drie yard line. Hiermee pakt hij de first down en stopt hij de tijd met nog 15 seconde te gaan.
In de volgende play blitzen de Broncos, maar Alex Smith kan de bal kwijt bij Tyreek Hill die na een slant-route met de bal over de lijn heen rolt en scoort. De Chiefs maken de 2-point conversion en zo wordt het dankzij Tyreek Hill overtime. In de laatste seconde van de overtime winnen de chiefs uiteindelijk de wedstrijd van de Denver Broncos met een field goal.
In de wedstrijd tegen de Broncos is Tyreek Hill niet alleen de held van de wedstrijd, maar ook is hij de eerste speler sinds Gale Sayers in 1965 met een rushing, receiving en punt return touchdown in één wedstrijd. Het zal echter niemand verbazen als hij zelf deze prestatie in de komende jaren gaat herhalen.
Foto: Brooks Ward

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen