De beste rookies die niet 'Dak' of 'Ezekiel' heten – #2 Joey Bosa

BOSA
Hoe zou een top vijf rookies zonder Dak Prescott en Ezekiel Elliott eruit zien? Het duo van Dallas veroverde afgelopen jaar de NFL met hun indrukwekkende optreden in hun eerste jaar. Terecht stonden ze daarom ook samen op het podium tijdens de NFL Honors om de prijs voor Offensive Rookie of the Year in ontvangst te nemen.
Zonder twijfel waren Dak en Zeke de twee beste rookies van afgelopen seizoen, maar ze zijn natuurlijk niet de enige rookies die indruk maakte afgelopen jaar. Tijd dus om de andere talenten in het licht te zetten. Waar in de eerste editie linebacker Deion Jones op de eerste plek werd gezet, blijven we voor de nummer twee van de Without-Dak-and-Zeke-Top-5-Rookies aan de kant van de defense.
#2 DE Joey Bosa – San Diego Chargers (3e gedraft, 1e ronde):
Heel dicht in de buurt van Deion Jones komt defensive end Joey Bosa. De reden dat hij op nummer twee staat is dat hij ondanks zijn indrukwekkende statistieken toch een moeilijk seizoen kende met de Chargers. Fans van de Chargers moesten namelijk lang wachten voordat de third-overall pick in actie kwam.
Het begon in augustus met veel controversie over Bosa’s contract. Hij was de laatste draft pick van zijn class die nog geen contract had ondertekend. Zijn moeder dreigde zelfs nog met een “Eli Manning”, die in 2004 weigerde voor de Chargers te spelen, nadat hij was gedraft, en zo een transfer afdwong na New York. Uiteindelijk ondertekende Bosa op 29 augustus 2016 een contract met de Chargers. Hiermee kreeg hij de grootste bonus van alle rookies in de afgelopen twee jaar.
Zelfs na zijn ondertekening moesten de fans nog geduld hebben. Door een hamstringblessure mistte Bosa de eerste vier weken van het seizoen. Uiteindelijk maakte Bosa zijn debuut tegen AFC West rivaal de Oakland Raiders en maakte hij hier zijn salaris waar. Ondanks dat hij slechts 27 snaps speelde eindigde hij de wedstrijd met twee sacks.
Bosa’s kracht is zijn uithoudingsvermogen en zijn techniek. Tijdens een wedstrijd kan hij de offensive line helemaal gek maken met zijn constante spin en swim moves. Daarnaast blijft hij de hele wedstrijd door gaan en geeft hij de tegenstander geen moment rust. Met zijn explosiviteit en special moves kan hij door een offensive line heen breken. Zo zorgde hij dit seizoen voor maar liefst 10.5 sacks. Hiermee leidde hij de rookies in sacks dit jaar, ondanks dat hij slechts 12 wedstrijden speelde.
Joey Bosa werd tijdens de NFL Honors uiteindelijk verkozen tot NFL Defensive Rookie of the Year. Het is de vraag wat hij nog meer in zijn mars heeft als hij volgend jaar een volledig seizoen speelt in Los Angeles. De spotlights van Hollywood zullen in ieder geval op hem gericht zijn.
LEES HIER HET VORIGE ARTIKEL OVER DEION JONES
Foto: Kurt Jones (Flickr)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen