World Baseball Classic 2017 preview: Poule C

Marlins_First_Pitch_at_Marlins_Park,_April_4,_2012_(cropped)
De poule des doods van dit wereldkampioenschap is zonder twijfel Poule C. Sterker nog, het is zeer goed mogelijk dat de finalisten van het toernooi zich in deze groep bevinden. De gastheer van deze groep is Miami. De staat Florida is sinds het inaugurele toernooi van 2006 altijd gastheer van een poule in de eerste of tweede ronde geweest. Net als in 2013 is Marlins Park in Miami ook voor deze editie aangewezen als speelgrond.
Voor Team USA was Marlins Park in 2013 het Waterloo. Er werd in een bloedstollende wedstrijd met 4-3 van Puerto Rico verloren. Terwijl twee dagen eerder nog met 7-1 werd gewonnen. Voor de Amerikanen kwam de klap tegen Puerto Rico bovenop de kaakslag van Dominicaanse Republiek een dag eerder, 3-1. Team USA bewaart dus alles behalve fijne herinneringen aan Marlins Park en de WBC.
Omdat Dominicaanse Republiek ook voor deze editie bij Team USA is ingedeeld kan worden gesteld dat dé kraker van de eerste ronde in dit stadion plaatsvindt. Naast de twee grootmachten zijn ook Mexico en Canada ingedeeld in Poule C. De wedstrijden vinden plaats van 9 tot en met 12 maart en indien nodig ook op dertiende. De teams in Poule C worden op de volgende pagina’s beschreven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen