Cowboys vergeten wat winnen is, verliezen van BearsDe Dallas Cowboys hebben voor de derde opeenvolgende week verloren. Ditmaal waren de Chicago Bears veel te sterk voor het team van Jason Garrett. Het wordt steeds heter onder de voeten van Garrett, die op geen enkel moment capabel leek om zijn team terug in de wedstrijd te brengen. De Bears behouden met de zege nog een waterkansje op de play-offs.

COWBOYS STARTEN STERK, MAAR DOVEN HELEMAAL UIT

Het begon nochtans veelbelovend voor de Dallas Cowboys. De eerste drive leverde meteen een maximum score op. Ezekiel Elliot, de enige Cowboy die wel een goede avond zou hebben, rende de bal over de doellijn voor de touchdown.


Maar de Bears antwoordden zelf met een uitstekende drive. Op het einde ging het echter grondig mis, toen quarterback Mitchell Trubisky een interceptie gooide. Het momentum leek helemaal bij de Cowboys te zitten, maar toen stortte het Texaanse kaartenhuisje in elkaar. Nog voor de rust lukten de Bears twee touchdowns. Tweemaal was het receiver Allen Robinson die een pass van Mitch Trubisky wist te vangen in de eindzone. De Cowboys konden daar in de eerste helft helemaal niets meer tegenover stellen.

TRUBISKY SPEELT TOPWEDSTRIJD

In de tweede helft zat er geen beterschap in het spel van de Cowboys. Zowel defensief als offensief liep het voor geen meter. De eerste drive van de Bears in de tweede helft was meteen weer goed voor een touchdown, de derde van de avond voor Mitch Trubisky, die wel herboren leek. Ditmaal was het Anthony Miller die Trubisky’s pass ving en de doellijn overschreed. Jason Garrett stond erbij en keek ernaar.
Heel even leek er terug hoop te zijn voor de Cowboys, toen de defensie een turnover bij rookie running back David Montgomery wist te forceren en Ezekiel Elliot zijn tweede touchdown scoorde in de daaropvolgende drive. Maar Mitch Trubisky, die een begenadigde avond kende, ontnam finaal alle hoop, door een rushing touchdown van 23 yards aan zijn statline toe te voegen.

EINDE GARRETT-TIJDPERK IN ZICHT?

De winst kon de Bears niet meer ontlopen en de Cowboys morrelden nog wat in de marge. Een touchdown van de voor het overige onzichtbare Amari Cooper in garbage time deed niet meer ter zake.
Het ontslag van coach Jason Garrett lijkt nu niet meer afwendbaar. De Cowboys mogen dan wel nog steeds eerste staan in hun divisie, de droevige NFC East, niets lijkt nog het vel van Garrett te kunnen redden. Zijn team ziet er week na week zwakker uit. Waar de Cowboys voor het seizoen nog tot het kransje Super Bowl-favorieten gerekend werd, moet het nu al vreemd lopen willen ze de eerste ronde van de play-offs overleven. Al weet je in de NFL maar nooit. Eén ding lijkt alvast klaar als een klontje: Jason Garrett zien we volgend seizoen niet meer terug in een Cowboys-trainingsjack.

Coverphoto: Icon Sportswire via Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen