TNF: Cardinals houden hoop levend met zege in shootout

De Arizona Cardinals zijn nog niet helemaal uit de play-offrace in de NFC West. De rentree van DeAndre Hopkins gaf de ploeg de broodnodige boost, want in een shootout werden de New Orleans Saints met 42-34 verslagen.

De Cardinals en Saints begonnen beide met maar twee overwinningen aan het duel. Een zege was dus cruciaal om in het spoor te blijven van de koplopers in de divisies, al zijn de verschillen zo vroeg in het seizoen nog klein. Het waren de Saints die de betere start hadden. Nog altijd zonder Jameis Winston, Michael Thomas, Jarvis Landry en Marshon Lattimore leken de Saints het belang van het duel beter door te hebben.

De ploeg nam onder aanvoering van Andy Dalton snel een voorsprong door een schitterende pass van de quarterback op Rashid Shaheed over 53 yards. Met Hopkins terug in de line-up leek de aanval van de Cardinals er beter uit te zien, maar de twee volgende drives leverden niet meer dan field goals op. Dat terwijl de Saints wel profiteerden met touchdowns. Zo scoorde Taysom Hill, wie anders, op een korte pass van Dalton en bracht hij de stand op 14-6.

FRUSTRATIE BIJ CARDINALS

De tegenslag in eigen huis zorgde voor flink wat frustratie bij de Cardinals. Zo was duidelijk te zien dat coach Kliff Kingsbury in discussie was met Kyler Murray. Het belang van de terugkeer van Hopkins bleek hier wel, want hij moest de gemoederen weer tot bedaren brengen. Uiteindelijk was de boodschap van Murray vooral dat Kingsbury moest kalmeren en dat ze de boel nog wel recht zouden trekken.

Dat zouden de Cardinals dan ook snel doen. Eerst leidde Murray zijn ploeg op een lange drive die door Keaontay Ingram de endzone in werd gelopen. Na een geslaagde two-point conversie leken beide ploegen met een gelijke stand de rust in te gaan, maar dat was buiten de defensie van de Cardinals gerekend. In de laatste twee minuten onderschepten ze nog twee passes van Dalton, die beide teruggelopen konden worden tot een touchdown. Hierdoor was het halverwege ineens een shootout, een welkome afwisseling na de vorige teleurstellende edities van de TNF.

GROOT VERSCHIL IN SHOOTOUT

De tweede helft probeerden de Saints er nog wel een wedstrijd van te maken, maar slaagde hier eigenlijk niet in. De bezoekers begonnen nog met een field goal, maar een touchdown van Greg Dortch in de slotfase van het derde kwart bracht het verschil zelfs op achttien punten (35-17). Nu kent de NFL dit seizoen al een paar gekke comebacks, zo kwamen de Cardinals zelf terug uit geslagen positie tegen de Raiders, maar zover kwam het dit keer niet.

De Saints scoorden nog twee touchdowns op twee passes van Dalton naar tight end Juwan Johnson, maar omdat de verdediging er niet in slaagde om de Cardinals af te stoppen, bleef het verschil in deze shootout groot. Uiteindelijk bepaalde kicker Wil Lutz de eindstand op 42-34. Door de zege zijn de Cardinals nu 3-4 en is de achterstand in de divisie maar een halve wedstrijd. De Saints krijgen het lastiger. Zij hebben pas twee wedstrijden gewonnen en kunnen de Bucs en Falcons naar een voorsprong zien uitlopen zondag.

Lees hier de previews voor alle wedstrijden in Week 7.

Coverfoto: Patrick Breen/The Republic