Bruce Bochy komt uit pensioen, wordt manager Texas Rangers

De Texas Rangers hebben een nieuwe manager. De 67-jarige Bruce Bochy zal vanaf komend seizoen met de scepter zwaaien, nadat hij gisteren een driejarig contract tekende. Hiermee wordt hij de twintigste manager in de geschiedenis van de Rangers-franchise en keert hij terug vanuit zijn pensioen. Bochy was na het seizoen 2019 gestopt met managen, maar keert nu dus terug op het hoogste niveau van het Amerikaanse honkbal.

Middenin augustus maakte de Texas Rangers bekend manager Chris Woodward op straat gezet te hebben. Met hem verliet ook President of Baseball Operations Jon Daniels het schip en sloegen de Rangers dus een nieuwe weg in. Tony Beasley maakte het seizoen af als manager en werd zelfs als eerste geïnterviewd voor de baan. De keuze viel uiteindelijk toch op de 67-jarige Bochy, die met 25 jaar ervaring aardig wat heeft meegemaakt.

Aan het einde van het seizoen 2019 besloot Bochy met pensioen te gaan. Na twaalf jaar San Diego Padres en dertien jaar San Francisco Giants vond hij het wel genoeg geweest. Uiteindelijk duurde zijn major league pensioen dus drie jaar, maar tijdens de kwalificatie voor de World Baseball Classic dook de geboren Fransman Bochy ook weer op bij het Franse nationale team.

SAN FRANCISCO GIANTS

De grootste successen uit zijn carrière behaalde Bochy bij de Giants. In 2007 werd hij benoemd tot manager en in 2010 won hij zijn eerste World Series. Het was de eerste titel in 56 jaar voor de Giants die de volgende vier jaar nog tweemaal de Fall Classic wonnen. Hij stond 2106 wedstrijden aan het roer bij de Giants en won er 1052. Hiermee lag zijn win-loss% op precies .500.

Veel Rangers fans zullen met de aanstelling van Bochy terugdenken aan een bepaalde series. In 2010 behaalde de Texas Rangers franchise voor het eerst in de geschiedenis de World Series. Tegenstander van toen waren de San Francisco Giants, gemanaged door Bochy.

In vijf wedstrijden versloegen de Giants de Rangers om hun eerste Fall Classic te winnen onder supervisie van Bochy. In 2011 zouden de Rangers wederom de World Series halen, om vervolgens weer verslagen te worden. De prijzenkast is daarom nog altijd leeg als het gaat om de Commissioner’s Trophy en sinds 2016 lukte het de Rangers niet meer om de playoffs te halen.

RANGERS WILLEN PLAYOFFS

In het afgelopen off-season besteedden de Rangers ruim $500 miljoen. Het gevoel is dat de portemonnee komend offseason ook weer getrokken gaat worden en daarom ligt de druk totaal bij Bochy. Aan hem is de taak om de Rangers weer naar de playoffs te brengen. De vraag is echter: gaat hij de spelers krijgen die hij nodig heeft. Bij de Giants berustte de kracht vooral op de pitching en dat is precies de categorie waar de Rangers puzzelstukjes missen. In ieder geval gaat het weer een enorm interessant offseason worden en de vraag is waar de Rangers gaan strandden.

Coverfoto: Glenn Gervot

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen