Christian McCaffrey naar de 49ers

De leegloop bij de Carolina Panthers duurt voort. Na het ontslag van Matt Rhule en de trade van de in ongenade gevallen Robbie Anderson, vertrekt nu ook Christian McCaffrey. Hij gaat zijn kunsten vertonen bij de San Francisco 49ers.

McCaffrey speelde sinds 2017 voor de Panthers toen hij in de eerste ronde werd gekozen met de achtste pick. McCaffrey bleek een schot in de roos voor Carolina. In zijn tijd daar verzamelde hij 3.980 rushing yards en 32 rushing touchdowns. CMC is ook een dual threat, want hij voegde ook nog 3.292 receiving yards en 18 receiving touchdowns toe aan dat totaal.

Keerzijde in zijn periode bij Carolina was zijn blessuregevoeligheid. Hij keek regelmatig toe vanaf de zijlijn door een blessure. Toch zijn de 49ers overtuigd van zijn toegevoegde waarde. De 49ers kennen veel blessureleed op de running back positie en kunnen McCaffrey dus goed gebruiken. Met deze trade laten de 49ers nogmaals zien dat ze de ambitie hebben om de Super Bowl te bereiken.

De Panthers zijn de afgelopen weken duidelijk in rebuild modus gegaan. Het traden van McCaffrey past binnen dit proces. Voor zijn vertrek krijgt Carolina een 2023 second, third en fourth round pick. In 2024 kunnen ze nog een fifth round pick tegemoet zien.


Lees hier onze previews voor week 7!

Coverfoto: Michael Conroy/AP

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen