Ontevreden Texas Rangers kiezen nieuwe route

Nadat de Texas Rangers afgelopen maandag manager Chris Woodward op straat hadden gezet, moest een paar dagen later ook President of Baseball Operations Jon Daniels het veld ruimen. Na een off-season waarin een vermogen werd geïnvesteerd in nieuwe spelers en een enorm tegenvallend daaropvolgend seizoen, slaan de ontevreden Rangers nu dus een nieuwe route in.

VERWACHTINGEN NIET KUNNEN WAARMAKEN

Afgelopen off-season investeerden de Texas Rangers ruim $500 miljoen in versterkingen, zoals Corey Seager (10 jaar, 325 miljoen), Marcus Semien (7 jaar, $175 miljoen) en Jon Gray (4 jaar, $56 miljoen). Dit alles werd gedaan met het oog op betere prestaties dan in 2021. Toen eindigden de Rangers met een 60-102 record stijf onderaan de American League West.

Dit seizoen moest dus in het teken staan van verbetering en doorgroeien naar eventuele playoff-deelname. Precies daar kon Woodward niet aan de verwachtingen voldoen. Met een achterstand van 23.0 wedstrijden op de divisieleidende Houston Astros en 9.5 wedstrijden achter in de Wild Card op het moment van zijn vertrek, was er geen groei te zien.

Uiteindelijk heeft de oud-speler van onder andere de Toronto Blue Jays, New York Mets en Atlanta Braves vier jaar met de scepter gezwaaid bij de Rangers-franchise. In die vier jaar wonnen de Rangers 212 wedstrijden en verloren ze 288 keer. Derdehonkcoach Tony Beasley zal in ieder geval tot het einde van het seizoen de taken van Woodward waarnemen. Beasley is een ervaren en gerenommeerde coach en manager. Hij was eerder actief als derdehonkcoach in de majors voor de Pittsburgh Pirates (2008-10) en de Washington Nationals (2006). Ook managede hij in de Nationals-organisatie zowel het Double-A als Triple-A-team. Hij won in 2004 de titel Double-A Manager of the Year.

SCHOON SCHIP

Waar President of Baseball Operations Jon Daniels maandag nog het vertrek van Woodward aankondigde, werd hij een aantal dagen later geslachtofferd. Eigenaar Ray Davis gaf in een statement aan niet tevreden te zijn met het feit dat de Rangers sinds 2016 niet een winstpercentage hadden boven de .500. Hiermee kwam een einde aan de zeventien jaar durende periode met Daniels aan het roer.

Jon Daniels begon in 2001 als stagiair bij de Colorado Rockies, om een jaar later bij de Texas Rangers te solliciteren. Hij werd in oktober 2003 gepromoveerd tot Director of Baseball Operations en in 2004 tot Assistent General Manager. Op 4 oktober 2005 trad de toen pas 28-jarige ex-klasgenoot van huidig Padres GM A.J. Preller in dienst bij de Rangers als General Manager. Hij werd daarmee de jongste GM in de geschiedenis van de sport.

Daniels maakte de hoogtijdagen mee van de franchise met twee American League titels (2010 en 2011). Daarbij kwamen de Rangers in 2011 ook tot één uit van het winnen van de World Series, maar deze ging uiteindelijk toch nog verloren. Voormalig Major League-werper en huidig Executive Vice President/General Manager Chris Young zal de taken van Daniels voorlopig waarnemen, terwijl de Rangers zich beraden over de volgende .

TOEKOMST

De Rangers willen dus echt gaan toewerken naar hun eerste playoff-deelname sinds 2016. Hierbij zal Tony Beasley dus minimaal tot aan het einde van het seizoen met de scepter zwaaien. Met de ervaring van Beasley zou het echter zomaar zo kunnen zijn dat hij ook volgend seizoen de positie behoudt.

Wie de taken van Jon Daniels gaat overnemen, of dat Chris Young de positie blijft waarnemen, is de vraag. Wat wel zeker is, is dat de Rangers volgend seizoen de markt weer op zullen gaan voor verdere versterkingen in de zoektocht naar de eerste World Series-titel in de geschiedenis van de franchise.

Coverfoto: Reed Hoffmann/AP

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen