ALCS: Homerun Bregman genoeg voor 2-0 voorsprong Astros

De Houston Astros gingen het duel met de Yankees van vannacht nog altijd ongeslagen in wat betreft deze Postseason. Daar kwam geen verandering in. Een drie-run homerun van Alex Bregman bleek genoeg voor een 3-2 overwinning en een 2-0 voorsprong in de series voor de Astros.

BREGMAN OPENT

Slechts twee innings hield startende werper voor de Yankees Luis Severino de nul op het bord. In de derde inning kreeg hij eerst Martin Maldonado op de honken door een geraakt werper, waarna Jeremy Pena het honk bereikte met een single. Yordan Alvarez werd nog uitgegooid voor de tweede nul van de inning, maar Alex Bregman was een stapje te hoog voor de Yankees werper. Een 97 mph 4-seam fastball eindigde 360 feet verderop in de Crawford Boxes en daarmee grepen de Astros een 3-0 voorsprong.

SNEL ANTWOORD YANKEES

Het werd toch snel weer billenknijpen voor de Astros en hun fans. Door een fout van pitcher Framber Valdez en een fout aangegooide bal op het eerste honk, stonden Aaron Judge en Giancarlo Stanton op het derde- en tweede honk met één uit. De Yankees profiteerde hier optimaal van. Beide honklopers kwamen over de plaat en scoorden. Hiermee brachten de Yankees het verschil weer terug naar één run, maar verder dan dat zouden zij ook niet meer komen.

GEWELDIG DUBBELSPEL

Jose Altuve, normaliter een van de beste slagmannen van de Astros, zit het gehele postseason nog altijd zonder hit. Daar leek gisteren ook verandering in te komen toen Jonathan Loaisiga op de heuvel stond. De 32-jarige tweedehonkman van de Astros sloeg een sinker hard door het midden, maar zijn positiegenoot bij de Yankees Glayber Torres maakte een fantastische stop. Het leidde tot dubbelspel wat een einde maakte aan de zevende inning. Ook de stop op het eerste honk van Anthony Rizzo kreeg veel complimenten. In het algeheel voerde de Yankees dit dubbelspel fantastisch uit.

CONSISTENTE VALDEZ

Dusty Baker selecteerde voor Game 2 van de ALCS Framber Valdez als startende werper op de heuvel. In het reguliere seizoen zette de 28-jarige Dominicaan nog het record voor meeste achter elkaar gegooide quality starts met 25, maar in Game 2 deed hij precies hetzelfde. Na 7.0 gegooide innings vond zijn manager het welletjes en greep naar zijn bullpen. Dit leverde Valdez een statline op van 7.0 IP, 4 H, 2 R, 0 ER, 0 BB, 9 K.

Na Valdez koos Baker voor rechtshandige werper Bryan Abreu (1.0 IP, 1 BB, 1 K). Tegen Abreu kregen de Yankees nog de grootste kans op de voorsprong. De dertiende pitch die de 25-jarige Astros pitcher gooide kwam goed op de knuppel van Aaron Judge. Echter had Kyle Tucker net genoeg ruimte in het rechtsveld om de bal te vangen. Na Abreu kwam Ryan Pressly (1.0 IP, 1 H, 3 K’s) op de heuvel om het karwij af te maken en hij maakte geen fout.

UP NEXT

De series zal zich nu gaan verplaatsen naar de Bronx. Game 3 en 4 zullen daar gespeeld gaan worden. Aan de Yankees is nu de taak om van de 2-0 achterstand terug te komen. Game 3 staat gepland op zaterdag 22 oktober om 23:00 Nederlandse tijd. New York Yankees-ace Gerrit Cole zal op de heuvel gaan staan als starter, terwijl de starter voor de Astros nog onbekend is. Kunnen de Yankees beginnen aan een comeback of delen de Astros een beslissende tik uit?

Coverfoto:Rob Carr/Getty Images

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen