Buffalo Bills liquideren New England Patriots

De Buffalo Bills hebben een duidelijke boodschap gezonden naar de rest van de AFC: ze zijn klaar voor de play-offs. Tijdens Monday Night Football, op bezoek bij de New England Patriots, draaiden Josh Allen en Stefon Diggs de divisierivalen uit Foxborough door de gehaktmolen. Zowel offensief als defensief waren de Bills oppermachtig en de Patriots hulpeloos. Voor het eerst sinds 1999 sloegen de Bills er in om de New England Patriots twee keer in één seizoen te verslaan. Een teken aan de wand dat de scepter nu wel degelijk is doorgegeven in de AFC East. Het werd 38-9.

Spannend eerste kwart

Het was een divisierivaliteit op maandagavond in prime time en dus stonden de zenuwen hooggespannen. De Patriots wilden zich bij aanvang van de wedstrijd in ieder geval niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. Ze wilden spelbreker zijn in de race naar de nummer twee seed van de Bills. Dat lukte aanvankelijk ook aardig. In het eerste kwart werden de Bills defensief afgestopt en tot drie punten beperkt.

Ook in het begin van het tweede kwart konden de Patriots gelijke tred houden met de Bills. Zack Moss kon weliswaar een touchdown scoren voor de Bills, maar de Patriots antwoordden met hun eigen goeie drive tot in de eindzone. Cam Newton ontweek twee tackles en rende zelf de bal binnen. Het was de twaalfde rushing touchdown van het seizoen voor Cam, die daarmee een franchise record van de Patriots evenaarde.

Allen en Diggs demonstreren

Hierna stortten de Patriots echter in als een kaartenhuis. Josh Allen had genoeg gezien en schakelde een versnelling hoger. De Patriots-defensie kon niet meer volgen. Nog voor de rust scoorden de Bills twee touchdowns. Eerst vond Allen zijn blocking tight end Lee Smith volledig vrijstaand in de eindzone. Enkele minuten later was het de beurt aan Stefon Diggs om J.C. Jackson te kloppen en 40 yards verder een touchdown te scoren. In een mum van tijd stonden de Bills twee scores voor.

De afstraffing ging ook na de rust door. Opnieuw vond Josh Allen zijn favoriete target Stefon Diggs, die zich onder twee tackelende verdedigers door wurmde en de touchdown scoorde. Een kwart later zetten de Bills de eindstand op het bord. Allen wierp een schitterende touchdown-pass naar – hoe kan het ook anders – Stefon Diggs. Beide sterren speelden zichzelf in de geschiedenisboeken van de Buffalo Bills. Allen werd de quarterback met de meeste touchdown-passes (38) in één seizoen en haalde ook nog eens een record voor het hoogste aantal games van 300 of meer passing yards in één seizoen (8). Diggs werd gisterenavond de Bill met de meeste receiving yards in één seizoen.

De Bills kunnen volgende week de tweede plek in de AFC veilig stellen met een overwinning tegen de Miami Dolphins. De Patriots spelen nog tegen de New York Jets. Ongeacht het resultaat in die wedstrijd zullen Bill Belichick en co vooral met heel veel frustraties en vraagtekens het tussenseizoen in gaan. Er is een nieuwe sheriff in de AFC East en zijn naam is Josh Allen.  


De recaps van de late zondagwedstrijden in de NFL vind je hier.

Bron cover photo: Charles Krupa | AP

Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen