Briljante Eagles naar Super Bowl, Minnesota in rouw


De droom van een Super Bowl in eigen stadion is uiteengespat voor de Minnesota Vikings. Tegen de Philadelphia Eagles kwamen de Vikings er, behoudens de eerste drive, geen moment aan te pas. Nick Foles en de uitmuntende Philly-defense hielden ongenadig huis in Philadephia: 38-7. De Eagles nemen het over twee weken op tegen de New England Patriots. De Vikings zijn dan toeschouwer in eigen stadion.

EAGLES-D DOMINEERT

Na zeven minuten spelen lag een blow-out voor Philadelphia allesbehalve voor de hand. Case Keenum en de Minnesota Vikings hadden net de eerste drive in een touchdown omgezet. Gevolgd door een prima start van de Vikings-D, die de eerste drive van de Eagles beperkte tot 17 yards. Bij het volgende balbezit van Minnesota ging het echter fout. Patrick Robinson kantelde de wedstrijd volledig met een knappe pick six.


De intelligentie en rust die Robinson toonde bij dat moment, stond model voor het optreden van de Eagles defense gedurende de hele wedstrijd. Na de pick six forceerde rookie Derek Barnett ook nog een fumble en pakte Corey Graham nog een late interceptie. Bovendien werd er geen punt meer gescoord door de Vikings. De offense van de bezoekers bleef wanhopig op zoek naar een score en speelde daar de Eagles alleen maar mee in de kaart.

FOLES’ GOLD

De afstraffing van de Vikings was zeker niet alleen het werk van de defensie. Nick Foles toonde zich een ‘gouden’ vervanger van Carson Wentz. Na een paar mindere optredens was hij aangewezen als het zwakke punt van de Eagles, maar daar bleek niets van. Foles bleef foutloos en gooide voor meer dan 350 yards en 3 touchdowns. Het absolute hoogtepunt was een touchdown pass naar Torrey Smith na een flea flicker.


De normaal gesproken zo betrouwbare Vikings-defense kreeg Foles maar niet van het veld. Vooral op third downs was de door Foles geleidde offense uitmuntend (10/14). Met een uitstekend optreden, zowel offensief als defensief, kronen de Philadelphia Eagles zich voor het eerst sinds 2004 tot NFC Champions. In dat jaar waren de New England Patriots te sterk in de Super Bowl. Op zondag 4 februari krijgen de Eagles hun kans op revanche. Bij winst gaat de Super Bowl voor het eerst naar ‘Philly’.

Cover photo: AP Photo/Matt Slocum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen