Breaking: Adrian Peterson tekent contract in New Orleans

Green Bay Packers v Minnesota Vikings
Adrian Peterson vervolgt zijn NFL-carrière bij de New Orleans Saints. ‘All Day’ heeft een tweejarig contract getekend bij de Saints ter waarde van circa 7 miljoen dollar. De 32-jarige running back was een unrestricted free agent na een dienstverband van tien jaar bij de Minnesota Vikings.


Saints kunnen boost goed gebruiken
Peterson moet de New Orleans Saints een nieuwe impuls geven. Het team van Sean Payton eindigde afgelopen seizoen voor het derde jaar op rij met een 7-9 record in de NFC South. De laatste play-off deelname dateert van 2013 (verlies in de divisieronde tegen de Seattle Seahawks).
‘All Day’ tekent voor zijn doen een zeer bescheiden contract bij de Saints. Peterson mocht meer dan 70 miljoen dollar bijschrijven in Minnesota, maar zijn marktwaarde ligt nu een stuk lager. Zijn laatste seizoen bij de Vikings ging grotendeels in rook op door een gescheurde meniscus in zijn rechterknie. In de drie duels waarin hij wel actief was kwam hij slechts tot 72 yards.
Nieuwe kans voor Peterson
New Orleans had een vacature voor de running back-positie na het vertrek van Tim Hightower naar de San Francisco 49ers. Hightower kreeg in 2015 een herkansing bij de Saints nadat een zware knieblessure in 2011 een einde leek te hebben gemaakt aan zijn carrière. Ook voor Peterson was het de vraag of teams het nog met hem aan zouden durven zijn mislukte 2016-campagne.
In New Orleans nemen ze nu wel de gok met een speler die bij de meest productieve running backs ooit hoort (top 10 career rushing touchdowns, 16de career rushing yards). Zijn beste seizoen dateert van 2012 toen hij slechts 8 yards tekort kwam om het record van Erik Dickerson (2,105 yards in één seizoen) te breken en met de MVP-titel aan de haal ging. Maar ook in 2015 was hij nog de leading rusher in de NFL met 1485 yards en 11 touchdowns. Als de Saints Peterson weer op dat niveau krijgen dan kunnen ze met de tandem Drew Brees – Adrian Peterson weer een gooi doen naar play-off deelname.
Ook Patriots halen extra running back
Naast de Saints hebben ook de New England Patriots hun running back-korps versterkt. De regerend kampioen heeft restricted free agent Mike Gillislee losgeweekt bij de Buffalo Bills. Gillislee kreeg een tweejarige aanbieding voor iets meer dan 6 miljoen dollar, aan die eisen wilden de Bills niet voldoen.


De Bills krijgen een vijfde ronde draft pick (161 overall) ter compensatie van de Patriots. Gillislee was vorig jaar in 15 wedstrijden actief voor Buffalo, waar ze nu een andere back-up zullen moeten vinden voor LeSean McCoy.
Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen