NFL Draft 2017 Preview – Wide receivers

Corey_Davis
Op 27 april zal in Philadelphia de NFL Draft worden gehouden, en in aanloop naar de draft van 2017 zetten wij de komende tijd de grootste talenten per positie op een rijtje. In dit artikel de beste wide receiver prospects.
COREY DAVIS – WESTERN MICHIGAN
Dit jaar is een duidelijke top drie van WR prospects. Corey Davis, Mike Williams en John Ross weten als het goed is na ronde 1 van de draft al waar hun toekomst ligt. Davis (Western Michigan) is van dit drietal een zekerheidje. Een team dat op zoek is naar een ‘plug-and-play’ receiver zal waarschijnlijk bij hem uitkomen.
Davis is de meest gepolijste wideout, een goede route-runner, heeft de benodigde lengte en snelheid en presteerde vier jaar lang uitstekend voor Western Michigan. In de Mid-American Conference heeft hij bijna alle records gebroken met meer dan 5,000 yards en 52 touchdowns in vier jaar. Davis miste de combine door een enkelblessure, maar dat lijkt hem geen parten te spelen bij de draft.

MIKE WILLIAMS – CLEMSON
De grootste concurrent van Davis voor de #1 wide receiver pick in de draft is Mike Williams. De Clemson Tigers-wideout is misschien wel de speler met het hoogste plafond. Williams (1,90+) was in college fysiek veel te sterk voor zijn tegenstanders en won keer op keer de 50/50 duels.
Of Williams dat in zijn NFL-rookiejaar ook kan is nog de vraag. Hij is lang niet zo gepolijst als Davis (separation en handen kunnen beter), maar in de gewonnen College Football Playoff tegen Alabama liet hij al een catch zien die in de NFL niet zou misstaan. Mits gekoppeld aan een goede quarterback, kan Williams ook in zijn eerste NFL-jaar al een zeer productieve receiver worden. Net als Davis maakt hij kans op een plek bij de eerste twintig draft picks overall.

JOHN ROSS – WASHINGTON
John Ross blies iedereen weg tijdens de combine, waar hij een bijna onwerkelijke 4,22 klokte bij de 40-yard dash. Daarmee deed hij een gooi naar de eerste plek van zijn wide receiver-klas, maar Ross blijft een te riskante keuze voor teams die directe versterking zoeken.
Ross kwam in drie van de vier seizoenen voor de Huskies niet boven de receiving 400 yards uit, mede omdat hij door zware (knie)blessures wedstrijden moest missen. De speedster van Washington mist ook lengte, maar dat compenseert hij met zijn snelheid, goede handen en wendbaarheid. Als teams hem fit genoeg achten, zal hij waarschijnlijk in de tweede helft van ronde 1 worden opgepikt.

CURTIS SAMUEL – OHIO ST.
Curtis Samuel van Ohio State kan een goed alternatief zijn voor de blessuregevoelige Ross. Hij liet tijdens de combine iedereen, behalve Ross, ver achter zich bij de 40-yard dash met een tijd van 4,31. Bovendien is Samuel inzetbaar als wide receiver en running back.
In zijn laatste (JR) jaar bij Ohio State kwam hij tot 771 rushing yards en 865 receiving yards. Een offensive coordinator die hem op waarde weet te schatten, kan van Samuel een echte playmaker maken. Na de tweede dag van de draft moet Samuel wel onderdak hebben gevonden.

ZAY JONES – EAST CAROLINA
Isaiah ‘Zay’ Jones zal de eerste draftronde niet gaan halen, maar zijn draft stock was dit jaar wel rijzende. Jones stootte East Carolina-voorganger Justin Hardy van de troon als NCAA-speler met de meeste career receptions (399) na een jaar met 158 receptions en 1746 yards.
Hij bevestigde zijn goede seizoen tijdens de Senior Bowl en de Combine, wat hem interessant maakt voor teams die in ronde twee of drie een wide receiver willen oppikken.

Foto: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen