Brady verslaat Rodgers, 49ers staan op

De ontmoeting waar iedereen afgelopen week naar uitkeek, was die tussen Tom Brady en Aaron Rodgers. Niet vaak stonden deze giganten tegenover elkaar op het veld. De quarterback van de Packers deed van zich spreken in het eerste kwart, maar gooide daarna ook zijn eigen glazen in. Brady maakte dankbaar gebruik en keek nooit meer achterom. Zo leden de Packers de eerste nederlaag van het seizoen en zien ze de Bears langszij komen. In San Francisco leken de 49ers eindelijk op de ploeg die vorig jaar de Super Bowl haalde. Hoewel er zeker nog ruimte voor verbetering is, werden de Rams verslagen en mogen de Niners blijven hopen op de play-offs.

BUCS DEFENSE IS RODGERS TE MACHTIG

Green Bay Packers @ Tampa Bay Buccaneers | 10 – 38

Het begin van de Packers was uitstekend. Fris uit de bye week sprankelde de offense direct in het eerste kwart. Rodgers vond zijn favoriete targets moeiteloos. Bijna kon hij zelf een rushing touchdown bijschrijven, maar zijn poging strandde op één yard van de endzone. Een koud kunstje voor Aaron Jones en daarmee stonden de Packers 10-0 voor aan het eind van het eerste kwart. Er leek weinig mis te kunnen gaan voor de bezoekers.

KANTELPUNT

Vaak heeft een team iets nodig om de boel op gang te krijgen; zo ook de Bucs. Rodgers had de bal alweer terug en was vastbesloten de 10-0 voorsprong verder uit te breiden. Op dat moment stond cornerback Jamel Dean op met een pick-six onderschepping. Dat was precies wat het team van Bruce Arians nodig had.
Niet veel later volgde de tweede interception. Net geen pick-six, maar Ronald Jones verzilverde deze uitgelezen mogelijkheid later eenvoudig. Voor het eerst stond de thuisploeg op voorsprong. Tevreden waren ze echter nog lang niet. Later in het tweede kwart vond Brady rookie Tyler Johnson in de endzone. Met een minuut op de klok deed ook Rob Gronkowski een duit in het zakje. Zo werd een 10-0 achterstand binnen één kwart omgedraaid tot een 28-10 voorsprong voor Brady en de Bucs.

BUCS DEFENSIVE LINE IN VORM

Weliswaar deed de offense van zich spreken, maar de Tampa Bay defense stal weer de show. Ondanks dat Vita Vea gemist werd, was de defensive line oppermachtig. Rodgers, die tot dusverre uitstekende bescherming genoot, werd constant onder druk gezet. Dit leidde tot vijf sacks en dertien QB hits. Tel daar de interceptions bij op en dat was meteen het verhaal van deze wedstrijd. Slechts 160 passing yards en een 35,4 QB rating voor A-Rod in deze wedstrijd.
Een pass interference call tegen de Packers bracht de thuisploeg laat in het derde kwart wederom op de rand van de endzone. Ronald Jones pakt ook dit cadeautje maar al te graag uit. Zo stond de einduitslag na drie kwarten al op het bord: 38-10. De Bucs stomen door, leunend op een uitstekende defense. Voorlopig pakken ze met deze overwinning ook de leiding in de NFC South. Green Bay moet ineens de Bears naast zich dulden aan kop van de NFC North. Matt LaFleur zal een druk weekje krijgen om zijn ploeg weer op de rit te krijgen na deze harde nederlaag.

STERKE EERSTE HEFLT VOLDOENDE VOOR 49ERS

Los Angeles Rams @ San Francisco 49ers | 16 – 24

De San Francisco 49ers leken tegen de LA Rams in de eerste helft voor het eerst dit seizoen op de ploeg die vorig jaar de Super Bowl haalde. Met korte passes en een aantal goede runs werd de verdediging van de Rams vasgezet en kreeg Jimmy Garoppolo de ruimte voor enkele diepe passes. Dat was goed voor een voorsprong van vijftien punten bij rust. In de tweede helft kwamen hier nog maar drie punten bij, maar omdat de Rams enkele goede kansen lieten liggen, was het voldoende voor een 16-24 overwinning.

GEORGE KITTLE TOUCHDOWN

De thuisploeg domineerde in Santa Clara vanaf de aftrap. In de eerste drive lieten de Niners zien in niets te lijken op de ploeg die vorige week door de Dolphins was vernederd. In korte tijd stak de ploeg met een aantal korte passes van Garoppolo het veld over om met een touchdown de voorsprong te nemen. In het begin van het tweede kwart werd deze marge verdubbeld na een touchdown van George Kittle op fourth down.

Beide ploegen scoorden voor de rust nog een touchdown, maar omdat de Rams hun PAT geblokt zagen, was de stand halverwege 21-6 in het voordeel van de thuisploeg. De tweede helft gaf een heel ander beeld. De verdediging van de Rams kreeg eindelijk vat op Garoppolo en de bezoekers dwongen vier punts op rij af. De aanval van de Rams wist hier echter niet van te profiteren. Goff had één van zijn minste wedstrijden van het jaar en vooral de connectie met Cooper Kupp was er niet.
In het derde kwart wist Kupp voorbij de verdediging van de Niners te komen, maar had hij te laat in de gaten waar de bal van Goff terecht zou komen. Daardoor liep de ploeg een bijna zekere touchdown mis. Een drive later wist Goff de vrije Kupp net niet in de endzone te vinden. Een play later gooide de quarterback van de Rams ook nog eens een interceptie in de endzone, waardoor er opnieuw een kans voor de Rams verloren ging. In de slotminuten scoorden de Rams eindelijk een touchdown. Josh Reynolds wist de bal ondanks de pass interference te vangen. De Rams kwamen zo op 24-16, maar de Niners wisten de klok vol te spelen en zo hun derde zege van het seizoen te pakken.

OVERIGE DUELS

Detroit Lions @ Jacksonville Jaguars | 34 – 16

De Detroit Lions hebben in het verleden flink wat voorsprongen uit handen gegeven. De Jacksonville Jaguars waren zondag echter niet goed genoeg om het de Lions zelfs maar lastig te maken. De Lions stonden halverwege veertien punten voor en liepen in de tweede helft alleen maar verder weg. Voor de Jaguars was het de vijfde nederlaag op rij en het is duidelijk dat de ploeg in de mix is om de first pick in de komende draft. Een pick die de ploeg goed kan gebruiken, want ondanks een goede start van het seizoen blijkt Gardner Minshew niet de quarterback van de toekomst. Daar waren de twee turnovers (een interceptie en een fumble) het belangrijkste bewijs van.

Washington Football Team @ New York Giants | 19 – 20

De eerste overwinning voor een team uit New York! Makkelijk ging dat niet. Kyle Allen (31/42, 280 yards, 2 TD’s, 1 INT) was de beste QB in deze wedstrijd, maar een paar dure fouten stelden de Giants in staat om de wedstrijd binnen te slepen. Na een fumble in de slotfase namen de Giants een 20-13 voorsprong. Allen liet zich echter niet uit het veld slaan en scoorde de volgende drive middels een pass naar Cam Sims. “Riverboat” Ron Rivera had zijn kicker het gelijkmakende punt kunnen laten binnen schieten, maar koos voor een 2-yard play om de wedstrijd te winnen. Dat mislukte, waardoor de Giants eindelijk van de hatelijke nul af zijn.

Chicago Bears @ Carolina Panthers | 23 – 16

De Bears pakken de gedeelde koppositie in de NFC North na een overwinning op bezoek bij de Panthers. Het was de defense die het wederom deed voor de ploeg van Matt Nagy. Een vroege onderschepping van Tashaun Gipson leidde een touchdown in voor de bezoekers. Een voorsprong die ze niet meer uit handen zouden geven. Nick Foles (23/39, 198 yards, 1 TD, 1 INT) was bepaald niet geweldig, maar degelijk genoeg om het werk van de defense af te maken. De Panthers kwamen terug in het vierde kwart na een 20-6 achterstand en Teddy Bridgewater kreeg zelfs twee keer de bal om een gelijkmakende drive te starten. Op dat moment stond de Bears defense echter weer als een huis en stelde daarmee de overwinning veilig.

Baltimore Ravens @ Philadelphia Eagles | 30 – 28

De Ravens leken een gemakkelijk middagje te hebben in Philadelphia. Halverwege stond de ploeg van Lamar Jackson met 17-0 voor en leek het een blowout te worden. De gehavende Eagles toonden in het vierde kwart echter hun vechtlust. Carson Wentz kreeg beter vat op de verdediging van Baltimore en de Ravens leken niet zo onaantastbaar als vorig seizoen. Een touchdown bracht de stand op 30-28 en Philly ging uiteraard voor de two-point conversion. Deze mislukte, waardoor Lamar Jackson met een laatste run de wedstrijd kon beslissen.

Lees hier de recap van de andere games op zondag!

Coverfoto: Jarrett Bell/USA TODAY Sports