Chiefs en Cardinals boeken mooie uitzeges

NFL-fans werden afgelopen maandag extra verwend met niet één, maar twee games tijdens Monday Night Football. De Kansas City Chiefs wonnen in de stromende regen de topper op bezoek bij de Buffalo Bills. Ook in Dallas won de uitploeg. De Arizona Cardinals duwden de Cowboys nog wat dieper in de miserie. Toch blijven de Cowboys nog steeds aan de leiding in de NFC East, ondanks het verliezend record.


CHIEFS DOMINEREN BILLS MET RUNGAME

Kansas City Chiefs @ Buffalo Bills | 26-17


Het water viel met bakken uit de hemel in Buffalo, waar twee topteams uit de AFC tegenover elkaar stonden voor een Monday Night Football clash. Zowel de Kansas City Chiefs als de Buffalo Bills wilden zich herpakken na een verliespartij in week 5. Het was van bij het begin duidelijk dat de weersomstandigheden hun rol zouden spelen. Beide quarterbacks leken minder grip op de bal te hebben en hun coaches kozen dan ook vaker dan gewoonlijk voor een running play.

STUDIERONDE IN EERSTE HELFT

Toch waren het enkele cruciale passes die de scores opleverden in de eerste helft. De Chiefs sloegen als eerste toe met een touchdown-pass van Patrick Mahomes naar zijn betrouwbare tight end Travis Kelce. Kelce ontdeed zich van zijn verdediger met een juke route en legde de bal in de eindzone.


Buffalo reageerde sterk met een goeie drive die werd afgemaakt door Josh Allen en Stefon Diggs. Allen ontsnapte aan de pass rush en kon een vallende Diggs bereiken in de eindzone. Diggs hield netjes de voeten in het speelveld en bracht zijn team op voorsprong. Het ging nu wat sneller in de wedstrijd en de Chiefs antwoordden met opnieuw een touchdown. Eerst vond running back Clyde Edwards-Helaire de eindzone – het leek wel alsof hij iets te bewijzen had -, maar deze score werd geannuleerd wegens holding. Het deerde de Chiefs niet en Mahomes probeerde het dan maar door de lucht met een gemeten pass naar opnieuw Travis Kelce: voordeel Chiefs.

EDWARDS-HELAIRE RENT BILLS-DEFENSIE STUK

Na de rust kozen de Chiefs voor de strategie over de grond. Edwards-Helaire kreeg voortdurend de bal en boekte steeds mooie terreinwinst. De rookie verzamelde in totaal maar liefst 161 rushing yards en liep tien first downs bij elkaar. Enkel de kers op de taart – een touchdown – ontbrak. Die eer was weggelegd voor de back-up running back, Darrel Williams. Hij bracht de stand op 20-10.


De voorsprong van de Chiefs werd nog wat uitgebreid na een reeks domme penalties bij de Bills die hen uiteindelijk een field goal kostten. Ze moesten nu risico’s nemen om in de wedstrijd te blijven. Aanvankelijk bracht dat ook wat op. Josh Allen vond Cole Beasley die er opnieuw een spannende wedstrijd van maakte met een touchdown.

CHIEFS MAKEN HET ZAKELIJK AF

De Chiefs bleven er stoïcijns onder en hielden vast aan de gekozen strategie. Er bleef gerend worden -ook door Mahomes zelf (36 rushing yards) – en dat leverde nog een field goal op. Harrison Butker stuurde die netjes tussen de palen. De Bills probeerden nog, maar een interceptie van Josh Allen betekende het definitieve einde voor de hoop op winst.
De Chiefs verbeteren zich naar 5-1 en blijven meedraaien in de top van de AFC. De Bills hebben nu tweemaal op rij verloren en zien achter zich zowaar de Miami Dolphins (3-3) naderen. De divisiewinst is nog niet helemaal binnen voor coach Sean McDermott en co.


CARDINALS HAKKEN COWBOYS IN DE PAN

Arizona Cardinals @ Dallas Cowboys | 38-10


De Cowboys speelden hun derde thuiswedstrijd op rij, maar de fans die het stadion in mochten, zullen zich beklaagd hebben dat ze het COVID-risico genomen hebben. Hun ploeg werd overklast door de Arizona Cardinals, die onder leiding van tweedejaarsquarterback Kyler Murray nog steeds knap meespelen in de NFC West.

HORRORAVOND VOOR EZEKIEL ELLIOTT

Het was moeilijk kiezen om na de wedstrijd een schuldige aan te wijzen voor de wanprestatie van de Cowboys. Zowel offensief als defensief hield het allerminst over. Ezekiel Elliott, één van de sterren van de Dallas Cowboys – helemaal nu Dak Prescott in de lappenmand ligt – toonde zich van zijn minst balvaste kant en verspeelde tot tweemaal toe de bal. Het leverde de Cardinals tweemaal een touchdown op in de daaropvolgende drive.
Ook back-up quarterback Andy Dalton deelde in de malaise. Hij wierp twee intercepties. De eerste interceptie leverde opnieuw een touchdown op bij Arizona. Defensief was het niet veel beter bij de Cowboys. Dallas gaf 438 total yards op, waarvan 261 over de grond. De aanval van de Cardinals nam de cadeaus met plezier in ontvangst. Kyler Murray eindigde de avond met twee passing touchdowns en een rushing touchdown. Running back Kenyan Drake deed het nog beter met 164 running yards en twee touchdowns.


Ondanks het zware verlies staan de Cowboys wel nog steeds aan kop in de NFC East. Het wordt stilaan komisch dat een team uit deze historisch zwakke divisie straks zal mogen aantreden in de play-offs.
Blijf nog even hangen op onze website om ook de recaps van de vroege en late games op zondag na te lezen!

Coverfoto: Mark Konezny | USA Today Sports

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen