Black Friday: Dolphins hebben geen problemen met Jets, krankzinnige pick-six Holland

Tijdens de eerste Black Friday football wedstrijd in de NFL troffen de Dolphins de Jets. Echt spannend werd de wedstrijd nooit, de Dolphins waren een maatje te groot. Het meest opvallende moment kwam twee seconden voor rust.

Het eerste kwart was weinig vermakelijk. De Dolphins wisten een 4th & goal niet om te zetten tot een score. Aan de andere kant wisten de Jets onder aanvoering van de nieuwe QB1 Tim Doyle weinig klaar te spelen, na het eerste kwart hadden zij een miezerige 22 yards bij elkaar gespeeld. De Dolphins waren niet veel indrukwekkender met enkel een gescoorde field goal.

Halverwege het tweede kwart scoorden de Dolphins hun eerste touchdown van de wedstrijd. Na een goede pass van Tua Tagovailoa op Jaylen Waddle eerder in de drive was het uiteindelijk Tyreek Hill die de touchdown scoorde. Voor Hill was het alweer zijn tiende TD van het seizoen. Vlak voor rust, na de zoveelste drive die nergens op uitliep voor de Jets, was het eerste boegeroep al te horen in MetLife stadium. Alsof het team het hoorde, zorgde de defense via Brandin Echols voor een pick-six touchdown. Greg Zuerlein miste het extra punt, waardoor de de stand 10-6 in het voordeel van Miami bleef.

Vlak voor rust brak de chaos uit. Eerst probeerde Miami nog wat punten aan het totaal toe te voegen. Dit mislukte doordat Tua met nog 2 seconden een interceptie gooide naar D.J. Reed. Dit gaf de Jets nog genoeg tijd om een Hail Mary te proberen. Wat er volgens gebeurde… Wij laten de beelden voor zich spreken:

Spannend wordt het niet meer

Vrij snel na rust voegden de Dolphins via een field goal nog eens 3 punten toe aan het totaal. Wie de moeizame Jets offense aan het werk zag, wist toen al wel dat het een lastig verhaal zou worden om nog een comeback voor elkaar te krijgen. Na een zeer lange drive van 9 minuten liep Raheem Mostert de bal binnen aan het begin van het vierde kwart, waarmee dat laatste stukje hoop van de Jets wel verdween. Voor Mostert was het alweer zijn veertiende TD van het seizoen.

Helaas claimde ook deze wedstrijd op het turf van MetLife weer een speler. Jaelan Phillips ging toen de wedstrijd al lang gespeeld was naar de grond zonder dat hij aangeraakt werd. Op het eerste oog lijkt de achillesblessure die hij heeft opgelopen ernstig.

Het laatste gedeelte van de wedstrijd was slordig. Eerst gooide Boyle dicht bij de endzone een interceptie naar Jerome Baker. Niet heel lang erna fumblede Tua de bal, die veroverd werd door Ashtyn Davis. In garbage time wisten respectievelijk Garett Wilson en nogmaals Mostert een touchdown te scoren.

Lees hier de recaps van Thanksgiving football!

Coverfoto: Robert Deutsch/USA Today Sports