Bills-speler Damar Hamlin gereanimeerd tijdens wedstrijd

De wedstrijd tussen de Bills en Bengals tijdens Monday Night Football is gestaakt nadat Bills-speler Damar Hamlin in elkaar zakte. Hamlin is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

UPDATE 06:27 – Oud-Steeler Ryan Shazier raakte vijf jaar terug verlamd door een blessure tijdens Monday Night Football in en tegen Cincinnati. Ook Shazier zijn gedachtes zijn bij Hamlin. Overigens is ook bekend geworden dat een deel van de Bills terugvliegt naar Buffalo, maar een ander deel blijft in Cincinnati.

UPDATE 06:02 – Het Cincinnati Medical Center verwacht in de ochtend (lokale tijd) pas weer een update te geven.

UPDATE 05:43 – Een klein lichtpuntje. Fans hebben ondertussen meer dan $1 miljoen opgehaald voor het goede doel wat Damar Hamlin heeft opgezet.

UPDATE 05:32 – Spelers en fans van beide teams komen samen bij het ziekenhuis waar Hamlin in kritieke toestand ligt. “Ga door met bidden voor hem en zijn familie. We hebben momenteel geen update”, laat Hamlins zaakwaarnemer weten.

UPDATE 05:07 – De Buffalo Bills blijven niet in Cincinnati, maar zouden naar huis vliegen. Het is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijd wordt afgemaakt.

UPDATE 04:45 – Volgens Jordon Rooney, vriend en commercieel vertegenwoordiger van Hamlin, zijn de vitale functies van Hamlin weer normaal. Daarnaast is de 24-jarige safety in een kunstmatige coma gebracht. Hij blijft geintubeerd en verdere tests volgen.

Beide teams scoorden tijdens hun eerste drive, maar tijdens de tweede drive van de Bengals ontvouwde zich een drama. Tee Higgins ving een pass waarna Bills-safety Damar Hamlin hem tackelde. Hamlin stond vervolgens op, maar zakte daarna weer in elkaar. Spelers van beide teams schreeuwden direct om hulp. Hamlin werd op het veld gereanimeerd terwijl spelers om hem heen zichtbaar geëmotioneerd knielden en bidden. Ook werd een defibrillator gebruikt om zijn hart weer op te starten. De Bills-speler ademde niet zelfstandig, maar zou na de reanimatie wel een hartslag hebben.

Na de reanimatie bracht een ambulance Hamlin in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Cincinnati. Officials gaven beide teams vijf minuten de tijd om op te warmen, maar de coaches en spelers van beide teams waren het erover eens dat de wedstrijd vanavond niet doorgespeeld kon worden. Een uur na de blessure maakte de NFL dan ook bekend de wedstrijd gestaakt te hebben. Het bericht kwam nadat coaches en spelers van beide kanten duidelijk hadden gemaakt niet door te willen spelen. Op het moment van schrijven is de situatie rondom Damar Hamlin nog onduidelijk. Later meer.


Coverfoto: Jeff Dean/Associated Press

Seán van Zon
Seán van Zon
Stagiair en student Journalistiek. Al sinds heugenis fan van de Giants, Knicks en Yankees. Tijdens studie in Ohio ook een zwak voor de Browns ontwikkeld, ondertussen ook fan van de Michigan Wolverines.

1 REACTIE

  1. Eens in de zoveel tijd is er een incident bij NFL waardoor ik helemaal klaar ben met de sport. Dat was ook zo na die blessure van Shazier. Die zag ik live tijdens de wedstrijd en ik heb hem toen meteen uitgezet, en maanden niet gekeken. Een paar weken terug was er ook een gruwelijk brute hit, helmet to helmet. Ik werd er onpasselijk van.

    Ze zullen uitzoeken wat de exacte reden is voor dit incident. En misschien had hij al hartproblemen. Maar bij een sport voor het vermaak mogen er geen doden vallen 😥

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen