Bills met de schrik vrij, Vikings makkelijk langs Oakland

Buffalo Bills - Josh Allen
De Buffalo Bills begonnen het seizoen met twee overwinningen in Metlife Stadium. De eerste echte uitdaging kwam in eigen huis tegen de Cincinnati Bengals. Ondanks dat de mannen uit Cincinnati met een 0-2 record naar New Era Field kwamen, brachten ze meer talent dan de twee équipes uit New Jersey. Met hangen en wurgen trok Buffalo de overwinning over de streep: 21-17. De Minnesota Vikings hadden een vrij eenvoudige middag tegen de Raiders: 34-14. 


JOSH ALLEN REDT BUFFALO WEDEROM MET GAME WINNING DRIVE

Cincinnati Bengals @ Buffalo Bills | 17 – 21


Het was de eerste ontmoeting tussen de Buffalo Bills en het team dat hen voor het eerst in 20 jaar de play-offs schonk op Oudjaarsavond 2017. Cincinnati begon het seizoen met een marginaal verlies tegen de Seahawks en werd vorig weekend op alle fronten overklast door de 49ers. Buffalo, daarentegen, versloeg zowel de New York Jets als de New York Giants in Metlife Stadium. Ondanks dat beide teams respectievelijk een record hebben van 0-3 en 1-2 waren twee overwinningen on the road een sterke start voor de mannen uit Upstate New York. De Bengals zijn beter dan hun record doet vermoeden en daarom gold dit duel als de eerste echte graadmeter voor Buffalo.

BENGALS KOMEN STERK TERUG

Beide teams begonnen zwak. Geen van beide wist in de eerste offensive drive een first down te halen. Daarna werd het echter tijd voor de Buffalo Bills om de 2-0 start een vervolg te geven. Na een touchdown, een 2-point conversion en twee field goals leidden de Bills met 14-0 bij rust. Na de rust vergat Bengals Andy Dalton dat hij Andy Dalton is en kon Cincinnati ongestoord 17 punten op het bord zetten. De Bills stonden met de rug tegen de muur en leken, zoals vaker in de laatste jaren, de overwinning uit de vingers te zien glippen.


Een waanzinnige draai van Bills quarterback Josh Allen en een monsterlijke run van tight end Dawson Knox brachten Buffalo de overwinning. Het was de vijfde game winning drive voor Allen in 15 games. De tweedejaars quarterback groeit steeds meer uit tot de franchise QB waar de Bills naar op zoek zijn. In de laatste zeven wedstrijden haalde hij minimaal 200 passing yards en zijn completion percentage ging van een ruime 52% in 2018 naar 63% in het huidige seizoen.


MINNESOTA VIKINGS SCHUDDEN OAKLAND RAIDERS VAN ZICH AF

Oakland Raiders @ Minnesota Vikings | 14 – 34


Dankzij de winst op de Oakland Raiders hebben de Minnesota Vikings weer een positief record: 2-1. Beide quarterbacks imponeerden niet, maar het optreden van Vikings QB Kirk Cousins was voldoende om een ruime overwinning te behalen. Het was echter niet de voornaamste reden voor de overwinning.


In het eerste kwart overheersten de o-line en de d-line van de Vikes. Raiders quarterback Derek Carr kreeg maar liefst vier sacks te voorduren en over de grond kwamen ze niet verder dan 88 yards. Minnesota deed het beter met 211 rushing yards. Running back Dalvin Cook liet 110 yards optekenen en maakte zijn vierde touchdown van het seizoen. Rookie RB Alexander Mattison liep zijn eerste NFL-touchdown binnen. Mattison was met zijn touchdown verantwoordelijk voor de mooiste play van de wedstrijd. Zijn 10-yard TD run kwam tot stand door een fabelachtige sprong over Raiders safety Curtis Riley.


Eigenlijk kwam de overwinning voor Minnesota nooit echt in gevaar. De eerste drive leverde een touchdown op en de Vikings bouwden rustig hun voorsprong uit naar 21-0. Het antwoord van Oakland kwam te laat. Volgende week moeten de Raiders zich melden in Indianapolis. Het is voor de eerste keer in zes jaar dat beide teams elkaar ontmoeten. Minnesota maakt zich op voor een kraker in en tegen Chicago.


OVERIGE DUELS


Detroit Lions @ Philadelphia Eagles | 27 – 24
New York Jets @ New England Patriots | 14 – 30
Atlanta Falcons @ Indianapolis Colts | 24 – 27
Lees hier en hier de recaps van de andere Sunday Games!

Coverfoto: Mitch Stringer/USA Today Sports

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen