NBA 30-in-30 | Chicago Bulls: nog een tussenjaar in Windy City?


Het NBA-seizoen komt weer dichterbij en dus is het tijd voor een 30-in-30. Het tweede team dat we onder de loep nemen zijn de Chicago Bulls. Na vier seizoenen op rij waarbij het minder ging dan het seizoen er voor, zullen de Bulls proberen deze negatieve reeks te verbreken.


OFFSEASON


Voor de Chicago Bulls was het een redelijk rustig offseason. De ploeg had in beide rondes van de draft één pick. Met de zevende keuze in de eerste ronde kozen de Bulls Coby White. De point-guard speelde één jaar bij de universiteit van North Carolina, waar hij indruk maakte met ruim 16 punten per wedstrijd.
De tweede pick van de Bulls was de 38ste pick van de draft. Tegen de verwachting in was Daniel Gafford nog niet gekozen en was het voor de Bulls geen hersenbreker om te bepalen wie zij zouden kiezen. Gafford speelde twee seizoenen voor Arkansas, waar hij zeker niet slecht speelde. De center haalde gemiddeldes van ruim 14 punten en 7 rebounds in zijn seizoenen bij Arkansas.

FREE AGENCY

Tijdens de free-agency bleven de Bulls redelijk op de achtergrond. Op de eerste dag werd Thaddeus Young aangetrokken, misschien wel de grootste naam die de Bulls naar Chicago haalden. De tweede en grotere naam die de Bulls contracteerden was Tomás Satoranský. De guard tekende een driejarig contract ter waarde van dertig miljoen euro. Verder tekenden Ryan Arcidiacono, Luke Kornet en Shaquille Harrison (nieuwe) contracten.
De Bulls namen afscheid van acht spelers. Slechts één van deze spelers vond vooralsnog een nieuw NBA-team. Robin Lopez tekende een tweejarig contract bij de Milwaukee Bucks, waar hij verenigd wordt met zijn tweelingbroer Brook Lopez. JaKarr Sampson en Wayne Selden Jr. tekenden een beiden een contract bij de Shandong Heroes uit China. Rawle Alkins, Antonio Blakeney, Walt Lemon Jr., Timothé Luwawu-Cabarrot en Brandon Sampson zitten allemaal nog zonder teams.


SELECTIE


De kans dat de Chicago Bulls met deze selectie dit jaar wel de playoffs gaan halen is niet heel groot. Ten opzichte van het einde van het vorige seizoen verwachten wij slechts één verandering in de basisopstelling. Tomás Satoranský zal de plek van Kris Dunn overnemen. Otto Porter Jr. zal de startende small forward blijven. Echter zullen de ogen vooral gericht zijn op de drie overige starters. Het trio bestaande uit Zach LaVine, Lauri Markkanen en Wendell Carter Jr. zal de Bulls dit jaar op sleeptouw moeten nemen. De drie hebben een gemiddelde leeftijd van slechts 22 jaar oud en zitten vol met potentie. LaVine ontpopte zich vorig seizoen al tot een zeer sterke scorer met ruim 23 punten per wedstrijd. Markkanen en Carter, die beiden langere tijd geblesseerd waren vorig seizoen, waren samen goed voor 29 punten en 16 rebounds per wedstrijd.

Vanaf de bank hebben de Bulls met Thaddeus Young ook een sterke slag geslagen. Young, die vorig seizoen 81 wedstrijden startte voor de Indiana Pacers, zal dit seizoen dus een andere rol krijgen dan in de voorgaande seizoenen. Echter heeft Young bewezen altijd een zeer nuttige role player te zijn. Dit zal bij Chicago waarschijnlijk niet anders zijn. Verder heeft coach Jim Boylen vanaf de bank ook de beschikking over Kris Dunn. Dunn startte vorig jaar in 44 van zijn 46 optredens en toonde met ruim 11 punten en 6 assists per wedstrijd aan een uitstekende point guard te zijn.
Verder zijn er veel spelers die strijden voor de overige minuten. Denzel Valentine mistte het hele 2018-2019 seizoen en zal hoogstwaarschijnlijk dit seizoen zijn rentree maken. Verder zullen ook Luke Kornet, Ryan Arcidiacono en Chandler Hutchinson hopen op minuten. Wat de rollen van de rookies White en Gafford zullen worden blijft vooralsnog gissen.


CONCLUSIE


De wonderen lijken de wereld nog niet uit, maar de kans dat de Chicago Bulls dit jaar de playoffs gaan halen is zeer miniem. Vooral in de breedte is de ploeg versterkt. Als de ploeg minder door blessures wordt geteisterd dan vorig seizoen, heeft de ploeg een grote kans om het beter te doen dan vorig jaar. Echter is deelname aan de playoffs vooral nog een droom en zeker geen verwachting voor de Chicago Bulls.
Voorspelling: 32-51

Top- en coverfoto: NBAE/Getty Images

Thijs Verkuil
Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen