32-in-32 | Los Angeles Rams: Super Bowl or bust

Los Angeles Rams
Het NFL-seizoen is aanstaande en om jou als volger van SportAmerika optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen, nemen we in de 32-in-32 reeks elk team onder de loep! Van de nieuwkomers, tot de jonge ‘draftees’ en de nieuwe stand van zaken op het depth chart: alles komt aan bod. In deel 31 het team dat dit jaar de NFC-favoriet is en de Super Bowl weer wil bereiken: de Los Angeles Rams
Door Zrinko Kulisic


FREE AGENCY


In 2018 wonnen de Rams de NFC Conference en bereikten ze Super Bowl LIII. Dit off-season hadden ze voornamelijk de taak om tijdens de free agency periode gerichte versterkingen binnen te halen. Hiermee kan men zich in LA richten op het evenaren van de successen van afgelopen jaar en ze mogelijk zelfs verbeteren.

De belangrijkste speler die vertrok uit de City of Angels was defensive tackle Ndamukong Suh. Hij speelde uiteindelijk één jaar in LA aangezien de Rams besloten hem geen nieuw contract aan te bieden. Ook running back C.J. Anderson vertrok bij de Rams. Hij kwam er pas aan het eind van afgelopen seizoen bij en speelde een opvallende rol tijdens de play-offs. De Rams hebben er wel voor gezorgd dat een aantal spelers bijtekenden. Malcolm Brown (RB), Cory Littleton (ILB) en Dante Fowler Jr. (OLB) waren hiervan de belangrijksten.
Omdat met het “re-signen” van deze spelers het team nagenoeg compleet was, kwamen er verder niet veel nieuwe spelers bij. Twee grote namen vallen op: linebacker Clay Matthews (Green Bay Packers) en safety Eric Weddle (Baltimore Ravens). Deze aanwinsten zorgen ervoor dat de defense van de Rams nog sterker wordt. Daarnaast zijn dit twee spelers die bewezen sterkhouders op hun positie zijn en ze nemen de nodige ervaring mee. Beiden tekenden een contract voor twee jaar.


NFL DRAFT


De Rams hebben al een sterke basis binnen hun roster. Daarom keek men tijdens de draft naar specifieke posities en naar de toekomst. LA ging voor vijf defensieve en drie offensieve spelers.
Een aantal zaken waren voor de Rams belangrijk. Zo wilden ze een safety draften die op termijn Eric Weddle kan vervangen. Een running back draften was ook belagrijk. Todd Gurley sukkelde (vooral het laatste jaar) namelijk met een knieblessure. Voor deze twee posities gingen de Rams voor Taylor Rapp (S) en Darrell Henderson (RB). Rapp, afkomstig van Washington, is een veelzijdige verdediger die zich niet alleen beperkt tot de twee safety posities maar ook eventueel een andere positie in de defensie kan bekleden. Van Henderson wordt ook veel verwacht. Het product van Memphis zal tijdens het seizoen op third downs vaak bij de aanval worden betrokken om zo Gurley te ontlasten.

Naast deze twee picks werden er ook twee andere spelers voor de defense gekozen; David Long (3e ronde, CB, Michigan) en Greg Gaines (4e ronde, DL, Washington). Beiden zullen meedraaien in de rotatie van de verdediging. Als back-up voor de offensive line gingen de Rams voor twee OT’s: Bobby Evans (Oklahoma) werd in de derde ronde gekozen en David Edwards (Wisconsin) kwam er in de vijfde ronde bij.


OFFENSE


Sinds Sean McVay de head coach is van de Los Angeles Rams gaat het crescendo met de aanval van de Rams. Waar in het verleden telkens vertrouwd werd op de defensie, zorgt nu ook de aanval voor het nodige spektakel. Coach McVay wordt niet voor niets alom geprezen voor zijn veelzijdige en met name verrassende aanvalstactieken. Om ervoor te zorgen dat alles loopt zoals de head coach het wenst, bepaalt hij zelf de plays en is dit niet uitbesteed aan een offensive coordinator.
De offense van de Rams is net als vorig jaar van hoog niveau. De offensive line is goed bezet met guards en tackles die op beide kanten kunnen spelen, de rushing game met Gurley en rookie Henderson is uitgebreid en de passing game is net zo sterk als vorig jaar met Goff die gebruik kan maken van drie uitmuntende receivers die stuk voor stuk specifieke kwaliteiten hebben.
Over de grond zal Gurley minder touches krijgen dan vorig jaar. Zorgen zijn er zeker omtrent zijn knie. Niet voor niets werd Henderson als rookie in de derde ronde gedrafted. Om Gurley te ontlasten, zal Henderson de nodige touches, met name op third downs, krijgen. Vlak ook Malcolm Brown in het aanvalsspel niet uit. Deze running back is bewust buiten de pre-season wedstrijden gehouden om geen risico te lopen op een (langdurige) blessure.

Over de passing game kunnen we kort maar krachtig zijn: Goff en McVay is een match made in heaven. Goff wil voortborduren op zijn twee laatste seizoenen waar hij telkens progressie liet zien. Men is in LA al tevreden als hij hetzelfde laat zien als vorig jaar, maar verwacht wordt dat hij zijn statistieken zal overtreffen. Wapens in de aanval heeft hij voldoende om dit te bereiken. Cooper Kupp keert terug nadat hij halverwege vorig seizoen zijn kruisbanden aan de linkerknie afscheurde. Hij is goed hersteld van deze blessure en liet mooie dingen zien tijdens training camp. Tijdens tests aldaar bleek zelfs dat Kupp meer snelheid heeft dan vorig jaar. Naast Kupp heeft Goff ook nog eens Brandin Cooks en Robert Woods tot zijn beschikking. Doordat Gurley deels ontlast zal worden in het aanvalsspel, zou het zomaar kunnen dat alle drie (!) de receivers een 1000 yards season halen.


DEFENSE


Wie aan de defense van de Los Angeles Rams denkt, denkt meteen aan één naam: Aaron Donald. Niet geheel onterecht, de Defensive Player of the Year van de afgelopen twee seizoenen is momenteel de beste verdediger in de league en is zelfs voor velen de beste speler in de NFL. Hij is dan ook een plaag voor iedere offensive line. Je kan een double team (of zelfs triple team) op hem plaatsen en toch vindt hij een weg naar de quarterback.
Maar de defense van de Rams is meer dan alleen Aaron Donald. Zo zal ook Michael Brockers, die voor de nodige ervaring zorgt, een belangrijke rol vervullen dit jaar. Als er een zwakke schakel was in de defensie van de Rams dan was dat de linebackers linie. Wat dat betreft is het een slimme zet geweest deze te versterken met de komst van Clay Matthews. Hij zal deze linie moeten leiden en samen met onder andere Dante Fowler Jr. en Cory Littleton moeten zorgen voor de nodige sacks en tackles. Een tegenvaller is de blessure van ILB Micah Kiser die het hele jaar zal missen. De Rams hadden hem er dit jaar graag bij gehad. Naast de bekende namen wordt ook veel verwacht van tweedejaars OLB Obo Okoronkwo die tijdens de pre-season wedstrijden mooie dingen liet zien.

In de secondary spelen stuk voor stuk playmakers. Marcus Peters en Aqib Talib zijn de corners, met daarbij Nickell Robey-Coleman in een vrije rol. Safeties John Johnson III en de nieuw aangetrokken Eric Weddle vervolledigen de secondary. Vooral door het binnenhalen van 6-voudig Pro Bowler Weddle vormt dit vijftal één van de beste secondaries in de NFL. Talib en (met name) Peters zullen in hun laatste contractjaar alles uit de kast willen halen om zo ook volgend jaar onder contract te staan bij de Rams. De verwachting is wel dat Talib na dit jaar geen contract aangeboden zal krijgen. De depth op deze posities is namelijk heel groot bij de Rams.


CONCLUSIE


De Los Angeles Rams zijn de regerende NFC champions en hebben vorig jaar Super Bowl-ervaring op mogen doen. Dit jaar wil men weer de Super Bowl bereiken en eerlijk gezegd zijn alle ingrediënten aanwezig om ook dit jaar weer successen te behalen. Het team is completer en sterker ten opzichte van vorig jaar doordat er op de juiste plekken versterkingen zijn gekomen. Het is alleen te hopen dat ook iedereen (vooral Gurley) het jaar blessurevrij doorkomt. De NFC West winnen zou geen probleem mogen zijn voor de geoliede aanvalsmachine van coach McVay. Samen met de Saints mogen ze vervolgens uitmaken wie de NFC mag vertegenwoordigen tijdens Super Bowl LIV.
VOORSPELLING: 13-3
Lees alle 32-in-32 artikelen hier!

Cover photo: Troy Wayrynen/USA Today Sports

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen