NFL Recap: Packers te sterk voor de Bears in defensieve seizoensopener

Packers @ Bears
Afgelopen nacht was het wachten eindelijk voorbij! Het 100e NFL-seizoen werd afgetrapt tussen de Chicago Bears en Green Bay Packers. De wedstrijd waar iedereen zo naar uit keek, kwam nooit echt los door een zeer sterke defense aan beide kanten. Eén sterke drive van Aaron Rodgers bleek uiteindelijk genoeg om de overwinning binnen te slepen.

CHICAGO DEFENSE TREKT LIJN VAN VORIG SEIZOEN DOOR

Voorafgaand aan de wedstrijd keek iedereen vooral uit naar de nieuwe samenwerking tussen head coach Matt LaFleur en quarterback Aaron Rodgers. Er werden vraagtekens gezet bij het feit dat de Packers starting offense nauwelijks samen hadd gespeeld tijdens het pre-season. Onwennig was het zeker. Aaron Rodgers kreeg in het eerste kwart geen schijn van kans om op te schuiven richting de helft van de Bears. Sterker nog, de Packers noteerden een negatieve balans (-12 yards) tijdens het eerste kwart en behaalden geen enkele first down. De ijzersterke defense van Chicago bleek meteen bij de les aan het begin van dit seizoen.
Het was de tweede drive van Chicago die voor het eerst punten opleverde. Dit seizoen moet een eind worden gemaakt aan het field-goal-trauma voor de Bears. Het gejuich steeg dan ook op in het stadion toen Eddy Pineiro de bal tussen de palen kreeg.


Aan het begin van het tweede kwart leek de wedstrijd te ontbranden. Na een mooi opgezette play van LaFleur wist Aaron Rodgers zijn second year receiver Marquez Valdes-Scantling te vinden voor 47 yards. Slechts drie plays later ving tight end Jimmy Graham plots de bal in Chicago’s endzone. Het zou later de enige touchdown van de avond blijken te zijn. De rest van de eerste helft zou er ook niet meer gescoord worden.

PACKERS HOUDEN STAND, TRUBISKY LAAT HET LIGGEN

De tweede helft ging verder waar de eerste helft gebleven was. Beide ploegen wisten nauwelijks raad met hun third-downs. Opvallend was hoe Mitch Trubisky vroeg in het derde kwart staat de treuzelen tijdens een third-and-one, besluit zelf te rennen en net een yard tekort komt. Uiteindelijk komen beide ploegen niet tot scoren in het derde kwart.
Helemaal zonder wapens is de Chicago offense niet. Rookie running back David Montgomery had een paar mooie momenten en met name wide receiver Allen Robinson wist zich vaak vrij te spelen. Robinson eindigde met 102 yards uit 7 receptions. Eigen fouten deden Chicago uiteindelijk de das om. Zo eindigde een drive met potentie in third-and-forty door drie opeenvolgende straffen voor de The Monsters of the Midway.


Na de enige Packers-field goal van de avond had Chicago nog 4:30 minuten om wat aan de achterstand te doen. Dat leek te gaan lukken, want de Bears kwamen direct dicht in de buurt van een score. Met nog precies twee minuten te spelen, ging het fout. Een endzone interception door voormalig Bear Adrian Amos en een sack tijdens de laatste play van de Bears zorgden voor treurige gezichten bij het merendeel van de 62.435 bezoekers.

WAT NU VOOR DE CHICAGO OFFENSE?

Mooi was het allemaal niet in Chicago donderdagavond. Het was met name Mitch Trubisky die het moest ontgelden bij de Bears. Al langer vraagt men zich af in Chicago of hij de quarterback is die ze echt verder gaat helpen. Dit was zo’n avond waar Trubisky zich niet populair maakte bij de fans. Slechts 26 van de 45 passes kwamen aan. Een wereld van verschil bij de Bears tussen de offense en de defense. Matt Nagy, coach van de Bears, heeft aardig wat werk aan de winkel om deze offense aan de praat te krijgen.

VROLIJKE GEZICHTEN BIJ DE PACKERS

Bij de Packers viel er offensief ook weinig te genieten. De defense bleek echter uitermate sterk verbeterd afgelopen zomer. Green Bay bracht Zadarius Smith (Baltimore Ravens), Preston Smith (Washington Redskins) en eerdergenoemde Adrian Amos binnen en dat bleek een uitstekende zet. Ook rookie Darnell Savage viel in positieve zin op. Wetende dat een offense met Aaron Rodgers alleen maar beter kan worden dan gisteravond, zal het team met een goed gevoel zijn teruggereisd naar Wisconsin.

Lees hier de preview van deze game!

(Coverfoto: Nuccio DiNuzzo/Getty Images)

 

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen