32-in-32 | Los Angeles Rams: Een stormram richting Super Bowl?

Het NFL-seizoen komt er langzaam aan en om jou als volger van SportAmerika optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen, nemen we in de 32-in-32 reeks elk team onder de loep! Van de nieuwkomers, tot de jonge ‘draftees’ en de nieuwe stand van zaken op het depth chart: alles komt aan bod. In deel 23 een team dat enkel maar tevreden zal zijn met een trip naar de Super Bowl : de Los Angeles Rams.

LEES HIER DE SEASON IN REVIEW VAN LOS ANGELES RAMS


FREE AGENCY


Coach of the year 2017 Sean McVay heeft een duidelijke opdracht meegekregen: Win now. De Rams hebben de portemonnee wijd open getrokken en hebben een rits grote namen binnengehaald. Vooral de defensie kreeg een stevige kwaliteitsinjectie, iets wat zeker nodig was na vorig seizoen.
De ster van vorig seizoen, defensive lineman Aaron Donald , krijgt komende jaargang de hulp van veteraan Ndamukong Suh. Het vooruitzicht van Suh in combinatie met de Defensive Player of the Year bezorgt de tegenstanders nu al slapeloze nachten. Echter, ook in Los Angeles zelf slaapt men tegenwoordig niet goed. Aaron Donald heeft immers beslist om zich niet bij het team aan te melden tot hij een verbeterd contract aangeboden krijgt. Bij de Rams vreest men een seizoenstart zonder de onvervalste leider van de defensie.

In de defensive backfield werd er ook stevig ingekocht. Cornerbacks Aqib Talib en Marcus Peters zullen voor de coverage moeten zorgen en vervangen respectievelijk Kayvon Webster en Trumaine Johnson. Niet dat iemand in LA van die verliezen wakker ligt. In de breedte werden nog eens twee defensieve spelers binnen gebracht, met linebacker Ramik Wilson en cornerback Sam Shields.
Ondanks de focus op het versterken van de defensie, werd ook de aanval niet uit het oog verloren. De Rams verruilden onder andere een first-round pick voor wide receiver Brandin Cooks van de New England Patriots. Hoewel met Tavon Austin en Sammy Watkins er ook twee wide receivers vertrokken uit LA, wordt deze move niettemin als een upgrade gezien. Cooks, die zeven touchdowns ving voor Tom Brady in 2017 zal ook voor Jared Goff een geliefkoosd target zijn.


NFL DRAFT


Over de Draft van de Rams kunnen we vrij kort zijn, aangezien het team pas in de derde ronde voor ’t eerst aan zet was. In die derde ronde werd offensive tackle Joseph Noteboom gedraft. Noteboom zal geen eerste keuze zijn dit seizoen, maar is een duidelijke optie voor de toekomst.
In de vierde ronde werd de offensive line nog wat verder gestoffeerd met center Brian Allen uit Michigan State. Nog in de vierde ronde werd defensive end John Franklin-Myers gekozen, eens te meer om vooral de selectie in de breedte te versterken.Van de latere draft picks is John Kelly de meest interessante. Hij liet tijdens preseason zijn een goede back-up te kunnen zijn voor Gurley.


OFFENSE


De aanval van de Rams draait om twee duidelijke speerpunten. Enerzijds is er quarterback Jared Goff, die vorig jaar menig analist verraste met zijn sterke vooruitgang. Goff haalde een quarterback rating van 100,4 en met bovengenoemde Brandin Cooks als nieuw wapen kan aangenomen worden dat Goff dit jaar minstens even goed doet. De O-line is namelijk intact gebleven, dus de bescherming voor Goff zal wederom op punt staan. Bovendien is ook head coach Sean McVay, die sterk in zijn startende quarterback gelooft, een jaartje wijzer geworden. Het vertrouwen is dus groot in the City of Angels.

Het vertrouwen wordt verder gevoed door de aanwezigheid van een van de beste running backs ter wereld, Todd Gurley. Gurley zal ook dit seizoen weer een gesel voor menig defensie zijn en verwacht wordt dat hij opnieuw in meerdere rollen zal ingeschakeld worden. Vergeten we namelijk niet dat hij vorig jaar meer dan tweeduizend yards from scrimmage liet optekenen, het meeste in de hele NFL. Gurley werd ook tweede in de MVP-race, net na Tom Brady.


DEFENSE


De Rams beseften na het play-off-verlies tegen de Atlanta Falcons waar het schoentje knelde: in de defensie. Deze werd dan ook stevig verbeterd in het tussenseizoen, zoals hierboven reeds beschreven.
De leider is op papier nog steeds Aaron Donald. Het valt echter te betwijfelen dat Donald op het veld zal staan wanneer de Rams hun seizoen openen tegen de Oakland Raiders. Gelukkig is er nu ook Ndamukong Suh die moeiteloos het leiderschap van zo’n defensie op zich kan nemen. Ethan Westbrooks wordt wellicht de vervanger van Donald zolang hij de huiskamer boven het wedstrijdveld verkiest.

De corner coverage behoort komend seizoen waarschijnlijk tot de beste van de competitie, met de komst van Marcus Peters en Aqib Talib. Voor hen loopt ook nog inside linebacker Mark Barron. Barron had weliswaar geen topjaar in 2017, maar hij is een meer dan degelijke verdediger en ziet nu meer defensief talent dan ooit rond zich lopen.


CONCLUSIE


De Rams hebben zich niet verstopt in het tussenseizoen. Integendeel, de ploeg uit LA maakte move na move en lijkt klaar om alvast de concurrentie in de NFC West weg te blazen. Grote namen zijn er niet vertrokken en de pijnpunten van vorig seizoen werden stuk voor stuk aangepakt. Het zou een kolossale teleurstelling zijn als dit team de play-offs niet kan halen, maar gezien de aanwervingen durven we zelfs te zeggen dat het Super Bowl or Bust is voor de Rams dit seizoen.
Het wordt wel uitkijken naar hoe het team met de holdout van Aaron Donald omgaat. Is de rest van de defensie voldoende versterkt om een eventuele afwezigheid van Donald in de eerste wedstrijd(en) op te vangen? Afspraak op 10 september om het te ontdekken.


VOORSPELLING: 12-4

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen