NBA 30-in-30 | Sacramento Kings: Kan Bagley III de Kings redden?

Het NBA-seizoen komt steeds dichterbij. De NBA redactie gaat jou als volger van SportAmerika optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen. We nemen in de 30-in-30 reeks elk team onder de loep! Van Free Agency, tot de draft en het vernieuwde depth chart. We beginnen bij het team met de minste overwinningen en eindigen bij de kampioenen. In de zevende editie kijken we naar het team dat in 2006 zijn laatste play-offs speelde en daarmee de langste periode zonder play-offs heeft: de Sacramento Kings.
 


NBA DRAFT


 
Met de enige draft pick die de Sacramento Kings hadden kozen ze voor Marvin Bagley. Als second overall pick werd de Power Forward naar noord-Californië gehaald. Hij speelde vorig seizoen bij Duke University en was daar goed voor een gemiddelde van 21 punten en 11 rebounds. Met zijn efficiëntie (61,4% en 39,7% vanaf de drie puntslijn) is hij een enorm toegevoegde waarde die de Kings heel erg nodig hebben.

 


FREE AGENCY


De Kings hebben zich flink geroerd sinds de free-agency begonnen is. Ze hebben afscheid genomen van Vince Carter wiens contract erop zat en via de free-agency is vertrokken. Ook hebben ze via een trade afscheid genomen van Garrett Temple. Hij is naar de Memphis Grizzlies gegaan in ruil voor Ben McLemore en Deyonta Davis. Voor McLemore word dit zijn tweede verblijf in Sacramento. Hij werd in 2013 gedraft door de Kings en heeft al vier seizoenen het paars-wit gedragen.

Toch is het verhaal van Yogi Ferrell het meest aparte van dit seizoen. Hij had een aanbieding gekregen van de Dallas Mavericks die ze later zelf weer introkken. Hierna hebben ze samen een overeenkomst gesloten voor twee jaar ter waarde van $5,3 miljoen. Een dag later heeft hij zich teruggetrokken uit deze deal. Drie dagen later had hij een deal met de Kings voor twee jaar ($6,1 miljoen). Nemanja Bjelica werd ook via free-agency gehaald. Hij heeft een contract voor drie seizoenen getekend ter waarde van ruim $20 miljoen.
 


DEPTH CHART


Op het eerste gezicht ziet de line-up van de Kings er niet verkeerd uit met erg veel jong talent. De starting line-up lijkt echter al wel vast te staan. Met de draft van Bagley staat de Power-Forward positie al helemaal vast. Verder verwachten we Justin Jackson op de small-forward postitie te vinden. Willie Cauley-Stein maakt het front-court compleet en De’Aaron Fox en Bogdan Bogdanovic complementeren de starting-five. 

 


CONCLUSIE


 
De Kings hebben zich op het eerste oog flink versterkt met Bagley, Ferrell en Bjelica maar of ze allemaal impact gaan hebben is de vraag. Bagley zou de kar moeten gaan trekken. Of hij het alleen kan redden om de Kings, voor het eerst sinds 2006, weer naar de play-offs te gaan loodsen is maar zeer de vraag in het enorm sterke westen.
Wel gaan wij er vanuit dat de Kings zich gaan verbeteren ten opzichte van vorig seizoen. Ze zijn niet veel kwijt geraakt en hebben met Bagley een absolute topper binnengehaald. Hierdoor zal het record van 27-55 van vorig seizoen verbeterd moeten kunnen worden. De play-offs halen wordt een wel heel erg lastig verhaal.
 
Voorspelling: 30-52 
 

(Cover Photo by Rocky Widner/NBAE via Getty Images)

 

Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen