32-in-32: Cleveland Browns


Het NFL-seizoen komt eraan, en SportAmerika richt in de ’32-in-32′ reeks de blik op het aankomende seizoen. Van de slechtste tot de beste teams, bij elk team wordt stilgestaan bij het offseason en gaat de huidige selectie onder de loep.
De reeks begint met de Cleveland Browns. Het meest ongelukkige team in de NFL dat voor minstens het achttiende jaar op rij vooruitgang wil boeken op het voorgaande seizoen, maar daar meestal miserabel in faalt…maar er gloort hoop in Cleveland, Ohio.

Offseason

De offensive line werd flink in geïnvesteerd door een center aan te trekken in J.C. Tretter (Packers) en een hele goede guard in Kevin Zeitler (Bengals). Met laatstgenoemde hebben ze ook direct een divisie-opponent stevig verzwakt, ook geen onbelangrijk detail.
Enkel het laten gaan van Terrelle Pryor kan worden gezien als een gemis. In 2017 was de 28-jarige receiver goed voor 1,007 receiving yards, maar de ex-quarterback trok naar de Redskins en de eveneens 28-jarige Kenny Britt (Rams) moet nu zijn rol in gaan nemen.
Oh ja, en de Browns hadden bijna 65 draft picks waarmee ze uiteindelijk drie keer mochten kiezen in de eerste ronde, terwijl ze in de tweede ronde hun 43e poging deden tot het draften van een franchise quarterback in DeShone Kizer.

Offense

*Ratings uit 2016 zijn afkomstig van ProFootballFocus
Het grootste vraagstuk, en iets wat de Browns al jaren proberen te beantwoorden, is wie er de quarterback-positie gaat bemannen. Op papier lijkt Cody Kessler in eerste instantie de logische keuze, maar de hype rond DeShone Kizer neemt langzaam toe…en dan is er nog niemand minder dan Brock Osweiler. De man die twee jaar op de rij de play-offs heeft gehaald…maar daar is ook meteen alles mee gezegd.
Verder is de offensive line op papier stiekem een hele sterke groep, en moet Duke Johnson als Zwitsers zakmes gaan fungeren achter deze sterke lijn. Iets wat ook wel nodig is, want Corey Coleman en David Njoku hebben nog een hoop te bewijzen, en om volledig op Kenny Britt te leunen lijkt ook geen al te best plan.

Defense


In verdedigend opzicht zullen alle ogen gericht zijn op Myles Garrett: de #1 pick die dé ster van de Browns-defensie moet gaan worden. Op papier kan hij, samen met Danny Shelton en wat jonge honden, vorm gaan geven aan een defensive line die zich niet zomaar opzij laat zetten.
De vraag is of hierachter de veteranen thuis gaan geven. Joe Haden is al twee jaar geen schimp meer van zichzelf, en Jamie Collins leek te moeten wennen aan de nieuwe omstandigheden in Cleveland. Al valt het ergens te begrijpen dat je even moet bijkomen van een overgang van de meest succesvolle franchise aller tijden naar de meest deprimerende.
Tot slot is het ook de vraag Jabrill Peppers wordt gebruikt. Een van de grootste talenten die overal en nergens geplugd kan gaan worden, maar waar dit precies binnen deze defensie zal zijn is nog de vraag.

Conclusie

There is only one way but up.
De Browns waren vorig jaar belabberd, maar hebben in 2017 het geluk dat het een zekerheid lijkt dat het meest treurige team zich in New York bevindt.
Niet dat dit betekent dat de Browns net zo slecht als vorig jaar zullen zijn. De ploeg is een nieuwe weg ingeslagen die een stuk beter lijkt dan in voorgaande jaren. Geduld is echter het devies, en als de jonge spelers zich kunnen tonen, en DeShone Kizer zijn kans pakt, kan het seizoen voor de Browns niet eens zo slecht worden als iedereen automatisch verwacht.
Voorspelling: 5-11

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

5 REACTIES

  1. Het klinkt misschien raar om te zeggen over de Cleveland Browns, maar het ziet er toch wel wat beter uit in Cleveland. Ze hebben een erg moeilijke divisie met eigenlijk alleen maar wedstrijden die ze verliezen, maar ik wil ze wel eens zien tegen de jags en de titans. Binnen enkele jaren kan daar iets heel moois opbloeien met al die picks die zij hebben. (6 draft picks volgend jaar)

  2. Het meest treurige team bevindt zich al jaren in New York Justin. Ik ben echter bang dat je nu de Jets bedoelt…. Ja de fans waren al overtuigd van een no. draft pick in 2018 nog voor de draft van 2017 moest beginnen. Het kan alleen maar meevallen dit jaar, is ook wat waard. Maar goed het gaat hier over de Browns. Ik ben echt zo ontzettend benieuwd hoe Garrett het gaat doen. Wat een beest van een speler is me dat, dat moet welhaast een sensatie worden in de NFL. Laten we hopen dat de Browns met hem de weg omhoog gaan vinden.

  3. Natuurlijk moet je eerlijk zijn. Fans van de Jets hebben een dikke huid, dus die kunnen wel wat hebben. En iedereen is het er over eens dat je niet veel van de Jets mag verwachten dit jaar. De Jets zijn ook bezig met de toekomst en hebben bewust afscheid genomen van ervaren krachten die niet extreem goed waren, maar wel extreem veel geld kosten. Daarnaast is er alleen op defense gedraft. Alweer. Die defense komt dan ook wel goed de komende jaren. Als de offense nou volgend jaar eens aan de beurt komt dan kan het volgend jaar al gauw weer gaan lopen. Daar hebben we dit jaar inderdaad helemaal niks aan. Toch kijk ik enorm uit naar dag 1 van het nieuwe seizoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen