2024 NFL Prospect Watch: defensieve posities

De defensieve posities van de 2024 NFL Draft zullen minder aandracht krijgen in het algemeen, maar zijn ook in 2024 weer prima gevuld. Een overzicht van alle posities en de spelers die over anderhalve week gekozen gaan worden.

DEFENSIVE LINEMAN

Te beginnen met de defensive lineman, waar er twee spelers bovenuit steken. Byron Murphy II en Jer’Zhan Newton zijn locks voor de eerste ronde, waarbij Newton dat vooral aan zijn atletisch vermogen en zijn pass rush vanaf de defensive line-positie te danken heeft. Murphy II is wat meer een allrounder die elk team goed kan gebruiken en die zat upside heeft voor meer. Spelers als Braden Fiske en Ruke Orhorhoro zullen waarschijnlijk de tweede dag van de draft wel halen, met spelers als Khris Jenkins, T’Vondre Sweat en Brandon Dorlus die dit waarschijnlijk ook wel kunnen zeggen. Daarna volgen nog wat interessante projecten (Michael Hall Jr en Leonard Taylor III) of typische run defenders (Maason Smith).

EDGE RUSHERS

Dan door naar de pass rushers van de 2024 NFL Draft, samen met cornerback de beste gevulde posities aan de verdedigende kant van de bal. Dallas Turner is wellicht de meest ruwe diamant van de drie top pass rushers, maar heeft ook met afstand de meeste upside en is tevens de jongste van de drie. Jared Verse, wat meer ervaren en net zoals Turner en atletische freak, zal ook een eerste ronde pick zijn. Dit kan ook van Laiatu Latu gezegd worden, die een wat meer technisch verfijnde pass rusher is met wat minder atletisch vermogen. Daarnaast maakt Chop Robinson ook nog kans op de eerste ronde.

Op dag twee zijn er pass rushers als Chris Braswell, Darius Robinson, Jalen Trice en Jonah Ellis die interessante en productieve namen zijn die zichzelf in college al bewezen hebben. Toch zakt het niveau na de eerst drie pass rushers wel behoorlijk af en zijn het vooral spelers voor de tweede dag van de draft.

LINEBACKERS

Dan door na de eerste van de twee minst sterk bezette posities van deze draft aan de verdedigende kant van de bal: linebackers. De enige twee linebackers die een kans maken op de eerste ronde zijn Edgerrin Cooper (meer een outside linebacker/slot) en Payton Wilson (meer een inside linebacker). De vraag is of ze de eerste ronde gaan halen, maar dag twee gaat wel lukken. Dit is ook zo voor Junior Colson en Jeremiah Trotter, twee goede inside linebackers. Colson zou ook in de slot kunnen.

Met Cedric Gray, Tommy Eichenberg en Marist Liufau nog als opties daarna wordt het voor de linebackers toch vooral pas interessant tijden de derde ronde of dag drie van de draft.

SAFETY’S

Dan naar de andere positie die een beetje dun bezet is: safety’s. Tyler Nubin en Jaden Hicks worden gezien als zekerheidjes op dag twee, waarbij Nubin meer een full/free safety is en Hicks meer een strong safety/slot corner. Vervolgens zullen Javon Bullard en Kamren Kinchens ook interessante namen zijn op de tweede dag, met vervolgens daarna safety’s als Calen Bullock, Dadrion Taylor-Demerson en Sione Vaki waarschijnlijk pas tijdens de derde ronde of dag drie in beeld komen.

CORNERBACKS

Tot slot de best bezette posities aan de verdedigende kant in deze draft: cornerback. De kans is vrij groot dat we zes cornerbacks in de eerste ronde gaan zien, waarvan er vijf wel gegarandeerd zijn. Quinyon Mitchell, die outside receiver gaat zijn en ook in de slot kan, is de WR1 van deze draft. Terrion Arnold lijkt van alle cornerbacks echter de meeste upside en potentie te hebben, waardoor deze twee corners bovenaan de meeste lijstjes staan.

Vervolgens zullen Cooper DeJean, Nate Wiggins en Kool-Aid McKinstry ook de eerste ronde wel halen, waarbij de laatste twee pure outside cornerbacks zijn. DeJean is een interessante naam, aangezien hij naast outside corner en slot corner ook op safety zou kunnen spelen vanwege zijn kwaliteiten.

Toch zijn er aan het einde van de eerste ronde en op dag twee met T.J. Tampa, Ennis Rakeshaw, Kamari Lassiter, Mike Sainristil en Khyree Jackson meer dan interessante namen beschikbaar voor teams die cornerbacks zoeken.

CONCLUSIE

De voornaamste conclusie is dat vooral cornerback en pass rushers goed gevuld zijn, zoals dit de afgelopen jaren al het geval is geweest. Ook voor teams die defensive lineman zoeken zijn er opties genoeg, terwijl teams die linebackers en safety’s zoeken wellicht pas op de tweede en derde dag aan hun trekken gaan komen.

De verwachting is dat er geen safety’s en linebackers, twee defensive lineman, vier pass rushers en zes cornerbacks gedraft worden in de eerste ronde.

Cover Photo: site Toledo

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen