2021 NFL Draft TE Prospects: Brevin Jordan

Nu het reguliere seizoen voorbij is gaat de focus langzamerhand weer op de NFL Draft. En dus zijn er prospects om te bespreken. De komende twee maanden gaat elke positie onder de loep genomen worden. De op papier grootste talenten worden besproken, waarna de rest van de class kort wordt doorgenomen. Week vier staat in het teken van de TE’s, die dit jaar een stuk beter voor de dag komen dan de voorgaande jaren. Er staan achter Pitts twee TE’s op het lijstje om tijdens de eerste drie rondes gekozen te worden. Te beginnen met Brevin Jordan.


BREVIN JORDAN – MIAMI

Leeftijd: 20 | Lengte: 1.90 m | Gewicht: 111 kg | Junior


Achter Kyle Pitts is Brevin Jordan samen met Patt Freiermuth de beste TE van deze draft class. Jordan heeft er bij Miami drie stabiele jaren op zitten en is eigenlijk elk seizoen stiekem een stukje beter geworden. Brevin Jordan lijkt de eerste ronde niet te gaan halen, maar de tweede ronde moet toch tot de mogelijkheden behoren. Hij is eigenlijk een first round talent, maar daar zijn er zoveel van dat hij waarschijnlijk daar net buiten zal vallen.

THE GOOD: VEELZIJDIGHEID/DYNAMISCH | LENGTE/SNELHEID | MOBILITEIT/ATLETISCH VERMOGEN | YARDS AFTER CATCH

We gaan beginnen met dat wat Brevin Jordan een borderline first round talent maakt: zijn veelzijdigheid, Dynamisch en atletisch vermogen en inzet.


Zijn veelzijdigheid is zijn grootste wapen richting de NFL. Hij kan als fullback opgesteld worden, staat soms naast de QB, in de slot, aan de zijkant van het veld of naast de OL. TE’s die ook nog eens motions zoals bij het eerste voorbeeld hieronder kunnen maken moeten heel erg veelzijdig zijn, anders zal de defense er vanaf de eerste seconde geen tijd aan besteden. Jordan past perfect in dit plaatje.
Daar waar Jordan niet per se een uitgebreide route runner is en technisch zeker niet zo begaafd is als Kyle Pitts (zie kopje the bad), had hij wel degelijk zijn momenten dat hij een deep threat was en hij met zijn snelheid en plotselinge bewegingen verdedigers op het verkeerde been zetten. Let ook hieronder weer op de motion, die wordt gecreëerd door zijn veelzijdigheid op het veld.

RUN BLOCKING

Zijn rol in de passing game maakt hem echter niet alleen veelzijdig. Ook zijn enorme rol in de running game en screen pass game van de Hurricanes zorgt ervoor dat elke tegenstander van tevoren niet weet of zo’n motion zoals hieronder nou betekent dat hij gaat blocken of gaat exploderen voor een route als optie in de passing game. En dat is nou precies wat Jordan zo’n wapen maakt. En het voordeel is ook nog eens: Jordan is fantastisch in de running game als het aankomt op blocking. In zijn eentje gaten creëren voor een RB is voor hem geen probleem.En tot slot, speciaal voor de mensen die zich afvragen hoe het met de kracht van Brevin Jordan zit: vraag dat maar aan deze verdediger van Florida State (let op #9 van Miami).

THE BAD: INCONSISTENT PASS PROTECTION | ROUTE RUNNING TECHNIEK

Maar hij heeft ook zijn mindere kanten. Zo zul je van Jordan, in tegenstelling tot Pitts, geen uitgebreid en geavanceerde route tree zien. Mede omdat hij na de catch zo goed is en hij tevens voor elke verdediger al een mismatch is, heeft hij dat ook niet per se nodig en was hij in colllege nog steeds succesvol. Veel meer dan de routes die hij hieronder aan het rennen was deed hij echter niet. Of dit nou komt door zijn rol in de Miami offense of omdat hij gewoon simpelweg (nog) geen goede route runner is zullen we nooit weten. Technisch gezien heeft hij echter nog veel stappen te zetten om op dit gebied ook maar een klein beetje richting het niveau van Kyle Pitts te gaan.Het is een limitatie, niet per se een zwakte en zeker niet iets waar hij niet aan kan werken. Wat wel een zwakte van Jordan is, is zijn inconsistente pass protection. En dit was al vs ACC universiteiten, die zeker niet tot de beste van het college football behoren. Vooral zijn techniek en positionering laat vaak te wensen over. En nogmaals: dit is niet eens vs de beste pash rushers die het college football te bieden heeft. Verre van zelfs.
Jordan is alles behalve een afgerond project, maar zijn veelzijdigheid, dynamisch vermogen en mobiliteit + zijn kwaliteiten qua run blocking zorgen ervoor dat elk NFL-team in de tweede of derde ronde interesse in hem zal hebben. Een TE als Jordan opent namelijk zo enorm veel opties voor de offense dat je aanval, je QB en je running backs er eigenlijk direct beter van worden. Brevin Jordan is zowel qua lichaam als qua ervaring klaar om vanaf zijn eerste wedstrijd in de NFL een rol te spelen in de offense van zijn team.

Photo: Mark Brown/Getty Images

Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen