Warriors pakken eerste zege, Westbrook wint van OKC

Het NBA-seizoen 2019-20 is begonnen en natuurlijk houden wij bijna dagelijks de resultaten en de ontwikkelingen bij. Afgelopen nacht pakten de Golden State Warriors hun eerste zege van het seizoen en speelden Chris Paul en Russell Westbrook voor het eerst tegen hun vorige werkgever.

MAANDAG 28 OKTOBER

WARRIORS BOEKEN EERSTE ZEGE

De Golden State Warriors hebben hun eerste overwinning van het seizoen binnengehaald. De uitwedstrijd tegen de New Orleans Pelicans werd eenvoudig gewonnen: 134-123.
De Warriors begonnen voor de derde wedstrijd op rij met een andere startopstelling. Rookie Jordan Poole nam de plek over van Marquese Chriss, waardoor Draymond Green startte als center. Ook de Pelicans kende een andere starting line-up. Jrue Holiday en Derrick Favors waren allebei geblesseerd, waardoor Josh Hart en Jahlil Okafor startte.
De Warriors namen vanaf moment één al de leiding in de wedstrijd. De ploeg van coach Steve Kerr leidde alleen niet de eerste 11 seconden van de wedstrijd. Bij de rust hadden de Warriors al een voorsprong van 17 punten. Deze voorsprong werd in de tweede helft uitgebouwd naar een maximale voorsprong van 29 punten. In de laatste minuten lieten de Warriors de teugels nog vieren, waardoor de Pelicans nog terug kwamen tot 11 punten.
De big three van de huidige Warriors kende allemaal een sterke wedstrijd. Stephen Curry scoorde 26 punten en gaf 11 assists, D’Angelo Russell scoorde 24 punten en Draymond Green noteerde en triple-double: 16 punten, 17 rebounds en 10 assists. Damion Lee was vanaf de bank erg belangrijk met 23 punten en 11 rebounds. Voor de Pelicans speelde Brandon Ingram geen onverdienstelijke wedstrijd. De small forward scoorde 27 punten en pakte 10 rebounds. Rookie Jaxson Hayes scoorde 19 punten vanaf de bank.

WESTBROOK WINT EERSTE ONTMOETING TEGEN OKC

Russell Westbrook heeft zijn eerste wedstrijd als Houston Rocket tegen de Oklahoma City Thunder winnend afgesloten. De Rockets wonnen nipt met 112-116. Uitblinker bij de Rockets was James Harden met 40 punten. Westbrook eindigde met 21 punten, 12 rebounds en 9 assists.
OKC begon erg sterk aan de wedstrijd. De uitploeg had bijna de gehele eerste helft de leiding, met een maximale voorsprong van 15 punten. Dennis Schröder was met 18 punten in de eerste helft erg belangrijk voor de Thunder. Chris Paul kon tijdens de eerste helft van zijn terugkeer in Houston geen potten breken. De point guard scoorde slechts twee punten uit zes schotpogingen en noteerde vier turnovers.
In de tweede helft kwamen de Rockets een stuk sterker voor de dag. De ploeg van Mike D’Antoni won het derde kwart met 18-39, waardoor de achterstand van 10 punten bij rust werd omgedraaid in een voorsprong van 11 punten. James Harden was de topscorer voor de Rockets met 12 punten in het derde kwart. In het vierde kwart ging Harden rustig door en scoorde hij nog eens 13 punten, waarvan 11 van de vrije-worp lijn. De Rockets behielden hun voorsprong, waardoor de ploeg nu twee van hun drie gespeelde wedstrijden hebben gewonnen.
Bij de Thunder, die slechts één van de vier gespeelde wedstrijden wisten te winnen, waren Dennis Schröder en Shai Gilgeous-Alexander de topscorer met ieder 22 punten. Chris Paul herstelde zich in de tweede helft en kwam uit op 15 punten, 5 rebounds en 4 assists.

OVERIGE UITSLAGEN

Indiana Pacers – Detroit Pistons: 94-96; Andre Drummond 18 punten, 18 rebounds
Chicago Bulls – New York Knicks: 98-105; R.J. Barrett 19 punten, 15 rebounds
Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks: 105-103; Joël Embiid 36 punten, 13 rebounds
Orlando Magic – Toronto Raptors: 95-104; Kyle Lowry 26 punten, 5 rebounds, 6 assists
Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks: 112-129; Khris Middleton 21 punten, 8 rebounds
Portland Trail Blazers – San Antonio Spurs: 110-113; DeMar DeRozan 27 punten, 7 rebounds
Utah Jazz – Phoenix Suns: 96-95; Bojan Bogdanovic 29 punten, 5 rebounds
Denver Nuggets – Sacramento Kings: 101-94; Gary Harris 17 punten, 4 rebounds/Richaun Holmes 24 punten, 13 rebounds
Charlotte Hornets – LA Clippers: 96-111; Kawhi Leonard 30 punten, 7 rebounds, 6 assists

Top- en coverfoto: Kyle Terada/USA Today Sports

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.