NBA Recap: Spoiler Alert – de Warriors zijn nog altijd niet menselijk

Green
De Golden State Warriors (32-2) lijken niet van plan ook maar enigszins gas terug te nemen dit seizoen. De Warriors gaan een serieuze gooi doen naar het beste reguliere record aller tijden in de NBA (minimaal 73-9), zoveel is ondertussen wel zeker. Vanavond stonden de Charlotte Hornets op het menu in de Oracle Arena. En, zoals verwacht, Golden State had geen enkele moeite met de bezoekers uit North Carolina: er werd simpel met 111-101 gewonnen.
Het duurde welgeteld één play voor Steph Curry om aan te tonen dat hij toch niet te vroeg was teruggekomen van een scheenbeenblessure, hetgeen het geval leek in de vorige wedstrijd tegen de Denver Nuggets op zaterdag. Curry raasde over het eerste gezette flare screen van de wedstrijd heen, en zonk het daaropvolgende drietje op ware Curryaanse wijze:


Curry was vannacht weer volledig de oude. Hij eindigde met een efficiënt vergaarde 30 punten (5-10 3ps) in 32 speelminuten. Maar Chef was niet de enige Warrior die vannacht triomfantelijk terugkeerde. Harrison Barnes kon voor het eerst in zestien wedstrijden tijd weer meedoen. Ook Barnes liet met z’n eerste actie zien dat hij A-OK in orde is:


Maar de grote man bij Golden State was vannacht – niet voor de eerste, en zeer zeker niet voor de laatste keer dit seizoen – Draymond Green. De emotionele leider van de Dubs liet voor de derde achtereenvolgende wedstrijd (en voor de zevende maal in dit seizoen) een triple-double noteren. Green eindigde op 13 punten, 15 rebounds en 10 assists, waarvan onderstaande de mooiste was.


Draymond Green is op weg naar seizoengemiddeldes van 15 punten, 10 rebounds en 8 assists. Neem daarnaast in ogenschouw dat hij de meest veelzijdige verdediger in de huidige NBA is, en de MVP-kandidatuur van Green is zo gek nog niet.


Was er dan geen enkel hoogtepuntje van Charlotte vanavond? Wel, Frank Kaminsky – niet bekendstaand om z’n technische lichtzinnigheden als basketballer – deed een behoorlijk coole Olajuwon-imitatie…


… een actie die eveneens een volgend bewijsstuk vormt voor mijn theorie dat Frank the Tank stiekempjes balletlessen aan het nemen is!
Score Sheet:
Toronto Raptors @ Cleveland Cavaliers: 100-122
Minnesota Timberwolves @ Philadelphia 76ers: 99-109
Boston Celtics @ Brooklyn Nets: 103-94
Orlando Magic @ Detroit Pistons: 89-115
Indiana Pacers @ Miami Heat: 100-103 (OT)
San Antonio Spurs @ Milwaukee Bucks: 123-98
Sacramento Kings @ Oklahoma City Thunder: 116-104
Houston Rockets @ Utah Jazz: 93-91
Memphis Grizzlies @ Portland Trailblazers: 91-78
Charlotte Hornets @ Golden State Warriors: 101-111
Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen