Warriors en Heat openen conference finals met zege

De Miami Heat en de Golden State Warriors hebben tijdens game 1 van de Conference Finals in eigen huis een 1-0 voorsprong genomen op de Boston Celtics en Dallas Mavericks.

CELTICS – HEAT: 107-118

De Heat hebben home court advantage tijdens de Eastern Conference Finals en mochten daarom de serie in eigen huis openen. Dit deden ze in eerste instantie niet fantastisch, want de Celtics waren het team dat in de eerste helft goed begon. Het eerste kwart ging redelijk gelijk op (28-25 Celtics), maar in het tweede kwart liepen de Celtics uit. Een 34-29 tweede kwart zorgde met rust voor een voorsprong van acht punten voor de bezoekers. Dit deden de Celtics zonder Marcus Smart en Al Horford. In het derde kwart gaven de Celtics echter alles weg.

De Heat wonnen het derde kwart met 14-39. De Celtics kregen zelf aanvallend gezien niks voor elkaar, terwijl de Heat niet konden missen. In het vierde kwart wonnen de Celtics wel weer het kwart (31-25), maar de 107-118 overwinning van de Heat kwam nooit echt in gevaar. Zo wonnen de Heat game 1 ondanks dat drie kwarten in deze wedstrijd gewonnen werden door de Celtics.

Bij de Heat was Jimmy Butler mer 41 punten, 9 rebounds, 5 assists, 4 steals en 3 blocks fantastisch. De Heat waren verdedigend gezien sowieso fantastisch, want er werden in totaal 12 blocks en 10 steals genoteerd door de thuisploeg. De Celtics zagen Jayson Tatum (29 PTS, 8 REB, 6 AST, 4 STL) goed spelen. Game 2 wordt in de nacht van donderdag op vrijdag gespeeld.

MAVERICKS – WARRIORS: 87-112

De Warriors hebben met overtuiging een 1-0 voorsprong genomen in de serie met de Mavericks. Het team van Luka Doncic is de verrassing van deze playoffs, maar in Golden State waren de bezoekers kansloos. Dit begon eigenlijk al in het eerste kwart, dat met 18-28 door de Warriors gewonnen werd. De voorsprong van de Warriors was met rust negen punten, nadat het tweede kwart 27-26 in het voordeel van de Mavericks was geëindigd.

In het derde kwart liepen de Warriors definitief weg. Een 24-34 kwart zorgde ervoor dat de Warriors met een voorsprong van 19 punten aan het vierde kwart begonnen. Deze voorsprong werd door een 18-24 vierde kwart nog uitgebreid door de thuisploeg, waardoor de 87-112 zege een zekerheid was.

Bij de Warriors scoorde Stephen Curry 21 punten met 12 rebounds. Verder kwamen zes spelers van de thuisploeg boven de 10 punten uit. Bij de Mavericks was Luka Doncic met 20 punten, 7 rebounds en 4 assists voor zijn doen onzichtbaar. De Warriors schoten beter (36% en 23% om 56% en 35%) en domineerden ook de rebounds (35-51). Game 2 zal gespeeld worden in de nacht van vrijdag op zaterdag.