Van Adidas naar Nike nog geen succes voor de NBA

Alle NBA-teams hebben sinds dit seizoen Nike-jerseys. In augustus werden ze al via social media door een aantal teams gepresenteerd. Er volgden veel positieve reacties van spelers en fans, maar er is iets aan de hand: de jerseys lijken heel makkelijk te scheuren.

LEBRON JAMES

Nike maakt zich hier ook grote zorgen over. Het is nu namelijk niet bij zomaar iemand gebeurd; het overkwam LeBron James. Tijdens de seizoensopener tegen de Celtics pakte Jaylen Brown het shirtje van LBJ van achteren vast. Vervolgens zat er een scheur tussen de twee en de drie van zijn rugnummer. The King is de grootste actieve basketballer die Nike representeert, dus het toeval dat juist zijn shirt scheurde was geen geweldige reclame.
Het is niet de eerste keer dat LeBron James’ jersey scheurt. De vorige keer deed hij dat echter zelf, door de mouwen van zijn short sleeve te scheuren, om comfortabeler te kunnen spelen.

ZORGEN

Ook is het niet de eerste keer dat er dit seizoen een Nike-shirt scheurt. Enkele dagen geleden was het Warriors-enfant terrible Draymond Green die na een opstootje met Bradley Beal met een gescheurd shirt uit de strijd kwam. Ook overkwam het Tyler Ennis van de Lakers in een pre-season-wedstrijd. Toen viel bijna een heel getal van zijn rug af.
Nike maakt zich grote zorgen om deze kwestie. Het gigantische sportmerk heeft laten weten bezig te zijn met een groot onderzoek naar dit probleem.

Tyler Ennis tijdens een preseason wedstrijd tegen de Timberwolves (Ringo H.W. Chiu/AP Photo)

ADIDAS

Als je nu op Google zoekt naar gescheurde NBA-shirts van Adidas, vind je bijna niets. Tijdens alle jaren dat Adidas voor de sportkleding zorgde, gebeurde dit ook nauwelijks, tenzij LBJ zelf aan zijn eigen mouwen liep te trekken. Het college-team van Michigan heeft echter wel ervaring met kapotte jerseys.
Meerdere spelers hadden met dit probleem te maken zo’n vijf jaar geleden. Onder andere Trey Burke’s jersey ging kapot in een wedstrijd van de Wolverines. Daarna volgde nog drie spelers met gaten in hun wedstrijdkleding. Behalve dit zeldzame geval, wat wel gepland leek door Adidas, valt er weinig nieuws te vinden over Adidas Basketball-jerseys met gaten en scheuren erin.
Naast de opvallende gebeurtenissen van Ennis en James, scheurde ook de kraag van Nikola Jokic tijdens een pre-season-wedstrijd. Toen leek het nog geen groot probleem, maar dat is het langzamerhand wel aan het worden. Zou de NBA al spijt hebben van hun deal met Nike? De organisatie krijgt in ieder geval een miljard dollar van Nike voor een contract van acht jaar. Het sportmerk zal er dus alles aan proberen te doen om nog meer gaten te voorkomen.
UNIEK
Er is nog wel iets positiefs aan dit verhaal: de gedragen jerseys van de openingsdag worden geveild voor een goed doel. De opbrengst hiervan gaat naar een Hurricane Relief-organisatie. Dit biedt rijke verzamelaars dus een mooie kans om een uniek LeBron James-shirt toe te voegen aan de collectie. Het hoogste bod staat op dit moment $14.272. Bovendien wist The King de bewuste wedstrijd te winnen met zijn Cavaliers.

(Top photo: Getty Images)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen