Ultiem eerbetoon aan Kobe Bryant


Je houdt van hem of je haat hem: Kobe Bryant. In april 2016 speelde Black Mamba zijn laatste wedstrijd voor de Los Angeles Lakers. Afgelopen nacht, voor de thuiswedstrijd tegen de Golden State Warriors, werd hij geëerd.
Omdat Bryant in zijn periode bij de Lakers met twee rugnummers speelde, hebben de Lakers besloten om zowel rugnummer 8 als rugnummer 24 te retiren. Hiermee wordt hij de eerste speler in de geschiedenis van de NBA die dit kan zeggen. De ceremonie vond overigens plaats zonder Phil Jackson. Jackson, de succescoach van LA, zag geen mogelijkheid naar Los Angeles af te reizen. Zo kreeg de bijzonder relatie tussen de oud-speler en coach nog een extra dimensie.
Afgelopen nacht werden beide banners in het Staples Center geheven. Beide nummers zullen nooit meer gedragen worden.
Kobe zelf? Kobe liet een prachtige korte animatiefilm achter.

 
Uiteraard kan er gekozen worden uit een enorm archief aan highlights voor Kobe. Hier volgt een (niet-chronologisch) overzicht van The Best of Black Mamba.


81 PUNTEN vs. TORONTO RAPTORS (2006)


Kobe’s meest indrukwekkende scoring game kwam in 2006 tegen de Toronto Raptors. The greatest single game scoring performance in modern history maakte van Bryant in één klap een legende. Hij verbrak David Robinson’s record van 71 punten uit 1994 (tegen de Clippers).

 

55 PUNTEN TEGEN MICHAEL JORDAN IN DIENS LAATSTE SEIZOEN (2003)


Waar MJ nog steeds de grootste aller tijden genoemd kan worden, maakte Kobe in 2003 duidelijk dat er een wisseling van de wacht plaatsgevonden had. In Jordan’s laatste wedstrijd in de NBA scoorde His Royal Airness 23 punten. Kobe verdubbelde dat aantal ruim en eindigde met 55 punten.


62 PUNTEN TEGEN DE DALLAS MAVERICKS (2005)


In 2005 maakte Kobe het enorm bont tegen de Dallas Mavericks. ‘Mamba’ scoorde in zijn eentje meer punten in de eerste drie kwarten dan alle Mavericks bij elkaar opgeteld. Met het optreden metselde hij zijn plekje tussen de groten der aarde muurvast.


45 PUNTEN, 10 REBOUNDS vs. SAN ANTONIO SPURS  (2001)


Eén van de eerste momenten dat Kobe zichzelf op het grote toneel liet zien, was in 2001 tegen San Antonio. Het seizoen leverde hem zijn tweede van drie NBA-titels op rij op (2000, 2001 en 2002). Zelfs zijn aartsrivaal in de tijd bij LA, Shaquille O’Neal, was duidelijk: “Kobe Bryant is the best player in the league—by far.”


60 PUNTEN IN ZIJN LAATSTE WEDSTRIJD TEGEN UTAH JAZZ (2016)


Aan al het goede komt een einde, dus ook aan de carrière van Kobe Bryant. In 2016 nam LA’s ster afscheid in stijl. Met 60 punten tegen de Utah Jazz en een ongelooflijke 23 in het laatste kwart, zette Kobe een uitroepteken achter een niets minder dan legendarische carrière.

(Cover photo: ESPN.com)
(Top photo: Richard Mackson/USA TODAY Sports)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen