Ty Lawson opgepikt door de Indiana Pacers

Ty Lawson
Ty Lawson speelt de rest van het seizoen voor de Indiana Pacers. Dat meldt ESPN vandaag. De 28-jarige spelverdeler voegt zich bij het team nadat de Pacers afgelopen weekeinde het contract van bankspeler Chase Budinger hadden afgekocht.
De vraag is welke Lawson de Pacers krijgen? De speler die in het seizoen 2014-2015 schitterde voor de Denver Nuggets met 15.2 punten en 9.6 assists per wedstrijd, of de Lawson die dit seizoen teleurstelde voor de Houston Rockets en geschorst werd voor het rijden onder invloed van alcohol.


Team president Larry Bird houdt wel van spelers die aan lager wal zijn geraakt. Het risico is laag en de upside is hoog wanneer Lawson zijn oude niveau haalt. Eerdere experimenten met ‘probleemgevallen’ Evan Turner en Andrew Bynum pakte echter niet goed uit voor de Pacers en zorgde voor een serieuze deuk in de team chemistry.
De verwachting is dat Lawson gaat spelen achter George Hill als de back-up spelverdeler. Coach Frank Vogel heeft met de komst van Lawson de beschikking tot een verbeterde reservebank met, naast Lawson, Rodney Stuckey, C.J. Miles, Lavoy Allen en Jordan Hill. Rookie spelverder Joe Young moet rekening houden met minder speeltijd.


Foto: Getty Images/archief

 1. Ja, ik kan hier wel achter staan. Low risk, high reward. Verschil met Turner en Bynum is m.i. dat zij net voor de trade deadline bij een Pacers team kwamen welk domineerde (tot eind januari in ieder geval) en daarna echt naar beneden kukelde in de prestaties en dus de rankings.
  Ik denk nog steeds dat het verhandelen van Granger voor Turner DE rampzalige zet was omdat niet alleen Turner bekend stond als een moeilijke jongen in de kleedkamer voordat hij bij de Pacers kwam, maar hij bovendien veel dupliceerde van wat Lance Stephenson bracht (alleen dan over het algemeen allemaal wat minder n.m.m.) en vooral omdat Danny Granger m.i. samen met David West het “hart” van dat Pacers team vormde. Granger die net terugkwam van meerdere zware blessures presteerde niet zo super, maar ik twijfel er niet aan dat hij nog steeds een zeer belangrijke speler was voor de Pacers in de kleedkamer.
  Dat is het verschil nu met Lawson. Geen belangrijke speler die wordt opgeofferd en dit Pacers team is gewoon een stuk minder en mist de ervaring en vooral (m.i.) de balans in het roster wat positiespel, alsmede capaciteiten betreft (te weinig echte spelverdelers, te veel zware ball-handlers in de backcourt).
  Met het zware schema dat de Pacers wacht denk ik dat het een gecalculeerde gok is die goed kan uipakken en gebeurt dat niet, nou jammer dan. Mogelijk INDIEN Lawson zich weer op te trekken uit zijn malaise dat er dan een contractverlenging in Indianapolis voor hem klaarligt, hetgeen zo maar zou kunnen betekenen dat George Hill, Stuckey of Monta Ellis aangeboden zouden kunnen worden in trades.
  We gaan het zien! 🙂

  • Hoezo “low risk, high reward”? Lawson speelde ronduit slecht in Houston, is weggestuurd uit Denver. Omdat de man overduidelijk een alcohol probleem heeft, is meerdere keren met drank op achter het stuur betrapt. Misschien dat Larry Bird iemand zoekt om met hem mee te gaan naar alcohol anonymous?!

 2. Omdat het niet de eerste en ook niet de laatste maal zal zijn dat een speler in een nieuwe omgeving er plots wel in slaagt om bijv. zijn persoonlijke demonen te overwinnen. Komt dit in het geval van Ty uit dan kan hij een high reward genereren voor de Pacers.
  Mocht dat, helaas, niet lukken, dan is het voor de Pacers geen man overboord… dus low risk.

 3. Daar komt overigens bij dat Bird jaren geleden al bekende dat hij tijdens de draft van 2009 van Lawson was gecharmeerd en hij tussen Hansbrough en Lawson moest kiezen.
  Hij koos voor de eerste, maar het is niet de eerste maal dat Bird probeert om een speler waar hij enthousiast over was, later alsnog aantrekt of dat op zijn minst probeert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen