NBA Recap: Smadelijk verlies Warriors tegen Lakers

Golden State Warriors v Los Angeles Lakers
De Golden State Warriors hebben vannacht een nieuw record in de boeken gezet. Helaas betrof het dit keer geen positieve prestatie, maar een negatieve: nog nooit was het verschil in winstmoyenne zo groot als tussen de Warriors en de Lakers. Los Angeles (.190) was in Staples Center volkomen verrassend sterker dan Golden State (.917): 95-112.

De onverwachte nederlaag was het gesprek van de dag op sociale media. Niemand had dan ook zien aankomen dat de vrij ongenaakbare Warriors hun zesde nederlaag van het seizoen leden tegen het lelijkste eendje van de NBA. Het ongeloof was ook van de gezichten van de spelers van Golden State af te lezen, een verbouwereerde Stephen Curry voorop.
De Warriors schoten slechts vier van de dertig (!) driepuntspogingen raak, alsof er een vloek rustte op hun anders zo kundige handen. De normaal zo soepel draaiende Splash Brothers hadden meer weg van de Crash Brothers: het was een grote fumble-partij. Klay Thompson schoot niks raak van afstand, en de enige driepunter van Curry was een vlag op een modderschuit.

Aan de kant van Los Angeles lukte alles. D’Angelo Russell en Jordan Clarkson gaven Curry en Thompson een masterclass driepunters schieten, en leidden dans namens de Lakers met respectievelijk 21 en 25 punten. Julius Randle (twaalf punten, veertien rebounds) was de enige speler op het veld met een double-double.
Marcelo Huertas, vorige week ook al op dreef, strooide met kekke passjes alsof hij suikergoed aan het uitdelen was. De 33-jarige Braziliaan, na Pablo Prigioni de oudste rookies in de NBA ooit, was meermaals het brein achter briljante aanvallen. Geen wonder dat de term ‘Showtime’ weer voorzichtig van stal werd gehaald tijdens de wedstrijd – en de koning van toen zelf de loftrompet stak.

Coach Steve Kerr van de Golden State Warriors was na afloop begrijpelijkerwijs kritisch. “We hebben gekregen wat we verdienden. Als de bal er niet in gaat, moet je winnen op basis van defensieve inzet en doorzettingsvermogen. Dat hebben we absoluut niet laten zien.”
De spelers zelf probeerden de nederlaag te relativeren. “Het gebeurt”, stelden zowel Draymond Green als Stephen Curry. Dat is de waarheid als een koe. Maar met het zware programma dat Golden State nog heeft — onder meer drie keer tegen de San Antonio Spurs – wordt het nog een hels karwei om het positieve seizoensrecord van de Chiciago Bulls (72-10) te evenaren of te verbreken.
Rockets verslaan Raptors dankzij ijzersterke comeback
Ruim drie kwarten leek het er op dat de Toronto Raptors goed genoeg bezig waren voor een overwinning op Houston. Coach van de maand Dwane Casey zag zijn ploeg echter verslappen in het vierde kwart, waardoor de Houston Rockets alsnog met de zege aan de haal gingen. In Canada werd het 113-107.

Vooral James Harden liet zien van waarde te zijn voor zijn ploeg. Met veertig punten had hij een groot aandeel in de eindscore. Ook Corey Brewer was met 29 punten uiterst productief, al was hij iets minder efficiënt in zijn afronding dan de kopman van de Rockets.
De overwinning is een belangrijke zege voor de Texaanse basketballers, die alle moeite van de wereld hebben om in de top acht te blijven in het westen. Utah (negende) staat slechts anderhalve wedstrijd achter op Houston, en gezien de wisselvallige resultaten van de ploeg van coach J.B. Bickerstaff zijn de play-offs geen zekerheidje. Dan is het toch fijn om James Harden aan je zijde te hebben — hoe over het paard getild hij soms ook is.

Toronto heeft de problemen van Houston niet, maar hoopt er stiekem nog op dat de Cleveland Cavaliers te pakken zijn. Wil de ploeg dat voor elkaar boksen, dan zullen ze wat moeten doen aan hun ‘vierde kwart-syndroom’. Coach Casey is er niet gerust op dat zijn ploeg die achilleshiel kwijt gaat raken dit seizoen.
“Ik heb het al miljoenen keren gezegd”, aldus Casey. “We hebben een paar keer geluk gehad door dit soort wedstrijden over de streep te trekken, maar ik heb altijd geroepen dat het ook een keer de verkeerde kant op kan vallen.”
Score Sheet
Oklahoma City Thunder @ Milwaukee Bucks: 104-96
Golden State Warriors @ Los Angeles Lakers: 95-112
Phoenix Suns @ Memphis Grizzlies: 109-100
Dallas Mavericks @ Denver Nuggets: 114-116
Portland Trail Blazers @ Detroit Pistons: 103-123
Philadelphia 76ers @ Miami Heat: 98-103
Houston Rockets @ Toronto Raptors: 113-107
Foto: Getty Images

  1. Beste Redactie,
    Zijn de RECAP artikelen verleden tijd?
    Het is al ruim een week geleden dat deze laaste is verschenen.
    Grtz. Lars

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen