Timberwolves voorkomen sweep, Celtics met 4-0 naar Finals

Na Game 4 van de Conference Finals in de 2024 NBA Playoffs is de eerste finalist bekend. Met een 4-0 overwinning op de Indiana Pacers hebben de Boston Celtics zich als deelnemer van de Eastern Conference geplaatst voor de NBA Finals. Wie de tegenstander wordt, De Minnesota Timberwolves of de Dallas Mavericks, is na game 4 nog niet duidelijk.

EASTERN CONFERENCE

CELTICS SWEEPEN PACERS NA WEDEROM BENAUWDE ZEGE IN GAME 4

De Celtics waren voorafgaand aan de NBA Playoffs de favoriet in de Eastern Conference en hebben deze status ook waargemaakt. Na een 4-1 zege tegen de Heat en Cavaliers in de eerste twee rondes gingen het qua uitslagen in de Conference Finals tegen de Pacers wat lastiger, maar met een 4-0 sweep is Boston wel het eerste team dat zich geplaatst heeft voor de NBA Finals.

Dit werd gedaan door wederom een nipte zege te boeken in Indiana. In de eerste helft van game 4 gingen de teams gelijk op en hadden allebei de teams een voorsprong, maar in de tweede helft leken de Pacers een sweep te gaan voorkomen. Toch werd deze voorsprong, net zoals in game 1 en game 3, uit handen gegeven in de slotfase. Turnovers, de defense van de Celtics en het missen van schoten werden de Pacers weer fataal. Zeker de driepunter van Derrick White met nog minder dan veertig seconden te gaan was dodelijk: 105-102 Celtics.

Bij de Celtics scoorden Jayson Tatum en Jaylen Brown meer dan twintig punten, terwijl er twee andere spelers waren die meer dan tien punten scoorden. Bij de Pacers, die weer zonder Tyrese Haliburton speelden, scoorde alleen Andrew Nemhard meer dan twintig punten. Vier andere spelers kwamen boven de tien punten uit, maar het was niet genoeg om een sweep te voorkomen.

WESTERN CONFERENCE

TIMBERWOLVES VOORKOMEN IN DALLAS SWEEP

De Timberwolves stonden net zoals de Pacers met 3-0 achter voorafgaand aan game 4, met als verschil dat ze in een uitwedstrijd moesten voorkomen dat er een sweep zou komen. Dit kregen de Timberwolves, met moeite, voor elkaar. De Timberwolves hadden in de eerste helft een voorsprong gepakt van ongeveer tien punten, maar eind eerste helft verdween deze als sneeuw voor de zon.

Aan het einde van het derde kwart pakten de Timberwolves weer een voorsprong, maar hadden de Mavericks begin vierde kwart weer een run in zich om de stand weer gelijk te trekken. Dit keer sloegen de Timberwolves dankzij Anthony Edwards (29 PTS) en Karl-Anthony Towns (25 PTS) echter wel toe. De Timberwolves wonnen met 105-100 in Dallas en voorkwamen zo een sweep. Drie andere spelers van de Timberwolves scoorden meer dan tien punten. Bij de Mavericks noteerde Luka Doncic een triple double (28 PTS, 15 REB en 10 AST) en scoorden vier andere spelers meer dan tien punten.