Thibodeau en Timberwolves naderen akkoord

Thibbs
Het lijkt erop dat de Minnesota Timberwolves een nieuwe coach hebben gevonden. Volgens meerdere Amerikaanse bronnen nadert de club namelijk een akkoord met Tom Thibodeau. Voor de voormalig coach van de Chicago Bulls zou een vijfjarig contract klaarliggen. De 58-jarige coach zou ongeveer tien miljoen dollar per jaar kunnen verdienen.


De Timberwolves eindigden dit seizoen op een dertiende plek in de Western Conference met 29 overwinningen en 53 nederlagen. Door de tegenvallende prestaties besloot Minnesota een paar dagen geleden niet door te gaan met Sam Mitchell. Hij werd in oktober naar voren geschoven, na het overlijden van Flip Saunders.
Thibodeau, die bekend staat om zijn verdedigende kwaliteiten, begon zijn NBA-carrière als assistent-coach in 1989 bij de Timberwolves. Vervolgens stond hij nog onder contract bij de San Antonio Spurs, Philadelphia 76ers, New York Knicks, Houston Rockets, Boston Celtics en de Chicago Bulls. Bij die laatste club begon hij in 2010. Hij leidde de club ieder jaar naar de play-offs, maar bereikte nooit de NBA Finals.


Bij de Timberwolves krijgt hij de beschikking over een groot aantal talenten, zoals Andrew Wiggins, Karl-Anthony Towns en Zach LaVine. Ook komt hij in de persoon van Kevin Garnett een oude bekende tegen. De twee werkten al eens met elkaar samen bij de Celtics en werden in 2008 kampioen.

  1. I tweetje citeren. Check – double-check: Volgens andere bronnen is het USD 40M voor 5 jaar als coach en dir. of basketball operations (functie als Stan van Gundy bij Detroit).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen