NBA Highlight Reel: Heat, Cavs, Clippers lopen uit

Sacramento Kings v Miami Heat
Zowel de Miami Heat, de Cleveland Cavaliers als de Los Angeles Clippers hebben vannacht hun voorsprong vergroot. In hun respectievelijke potjes tegen de Charlotte Hornets, de Detroit Pistons en de Portland Trail Blazers hadden de drie ploegen geen kind aan de concurrentie.
Withete Heat
Miami ontwikkelt zich langzamerhand tot de verrassing van de play-offs. Was de ploeg van coach Erik Spoelstra vorig jaar nog een LeBron-loos lachertje, dit jaar lijkt het team uit Florida herboren. De manier waarop de Heat vannacht afrekende met de Charlotte Hornets, dat dit jaar toch geen misselijke ploeg bleek, was namelijk indrukwekkend. Het werd 103-115.

Hoewel Kemba Walker uiterst effectief startte voor de Hornets (hij maakte 21 punten in de eerste helft van de wedstrijd), was het toch Miami dat met harde hand regeerde. De tekst ‘white hot’ op de t-shirts van het publiek in Miami bleek naarmate het duel vorderde van uiterst voorspellende waarde.
Aan de hand van Dwyane Wade (28 punten, 8 assists) en de stoïcijns reboundende Hassan Whiteside (17 punten, 13 rebounds, 2 blocks) legde de Heat het vuur aan de schenen van de Hornets. Liefst 72 (!) punten noteerde Miami na twee kwarten, een absoluut record van de franchise.


In de laatste twee kwarten van de wedstrijd schroefden Wade en co het gas ietwat terug, maar dat maakte de dominantie van Miami er niet minder om. Desalniettemin was Wade kritisch. “We speelden geen perfecte wedstrijd, bij lange na niet. Er zijn nog genoeg punten die beter kunnen – die beter moeten.”
De 34-jarige guard was er naar verluidt ook als de kippen bij om zijn ploeg scherp te houden. Hoewel Miami de komende twee wedstrijden in Charlotte kan gebruiken om de eerste ronde te sweepen, wees onder andere Wade zijn teamgenoten erop dat de winst verre van binnen is.

Driepunters helpen Cavaliers
De Detroit Pistons waren in de eerste ontmoeting in Ohio nog in de buurt van een verrassing, maar vannacht had de ploeg van coach Stan van Gundy weinig in de melk te brokkelen. Dat had vooral te maken met twee dingen: drietjes en LeBron James. Zij hielpen de Cavaliers aan een 90-107 zege.


De Cavaliers schoten als team liefst 38 keer van afstand richting de basket. Twintig pogingen leidden daadwerkelijk tot een score, waardoor 60 van de 107 punten van de Cavs uit driepuntsland afkomstig waren. Saillant detail: het driepuntspercentage (52.6%) lag hoger dan het field goal percentage (50.0%).
In wedstrijd één moest King James zowel Kyrie Irving als Kevin Love voor zich dulden qua punten, maar in het tweede duel was de onbetwiste leider van de Cavaliers de gevierde man. LeBron scoorde 27 punten, vooral door als een ‘tank‘ door de verdediging van de Pistons heen te beuken. Dat James tot op het bot gemotiveerd was en wilde uithalen bleek al vroeg in de wedstrijd.

De Pistons kijken door het getergde spel van LeBron en co tegen een achterstand van 2-0 aan en moeten thuis, in Michigan, de serie weer in balans te krijgen. Hoe ze dat precies gaan aanpakken is de vraag, maar de kans is groot dat er een flinke dosis vechtlust bij komt kijken.
Respect voor de tegenstander hebben ze bij de Pistons namelijk niet. Stanley Johnson vond na de wedstrijd bijvoorbeeld dat LeBron niet zoveel praatjes moest hebben als hij voor stond, Marcus Morris haalde The King al tijdens de wedstrijd onderuit en coach Stan van Gundy haalde vilein uit naar coach Ty Lue en diens coaching.


Box Score
Charlotte Hornets @ Miami Heat: 103-115
Detroit Pistons @ Cleveland Cavaliers: 90-107
Portland Trail Blazers @ Los Angeles Clippers: 81-102
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen