Strijd om laatste twee play-offplaatsen, Raptors verliezen aansluiting met Milwaukee


Het NBA-seizoen 2019-20 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en we blikken vooruit op de aankomende week.


26 FEBRUARI-3 MAART


DE STAND

Atlantic Division:
1: Toronto Raptors (43-18), 2: Boston Celtics (41-19), 3: Philadelphia 76ers (37-25), 4: Brooklyn Nets (27-33), 5: New York Knicks (19-42).
Central Division:
1: Milwaukee Bucks (52-9), 2: Indiana Pacers (37-24), 3: Chicago Bulls (21-40), 4: Detroit Pistons (20-42), 5: Cleveland Cavaliers (17-44).
Southeast Division:
1: Miami Heat (39-22), 2: Orlando Magic (27-34), 3: Washington Wizards (22-38), 4: Charlotte Hornets (21-40), 5: Atlanta Hawks (19-44).

IN DE SPOTLIGHTS

WIE KUNNEN ORLANDO EN BROOKLYN NOG BEDREIGEN?

Twee derde van het NBA-seizoen is achter de rug en de play-offs beginnen in zicht te komen. De eerste zes play-offplaatsen in de Eastern Conference zijn al bijna twee maanden lang duidelijk. De Milwaukee Bucks stevenen af op de eerste plaats. De Toronto Raptors, Boston Celtics, Miami Heat, Indiana Pacers en Philadelphia 76ers zullen de plekken 2 tot en met 6. Plek 7 en 8 zullen daarentegen wel spannend worden.
Momenteel bevinden de Orlando Magic en de Brooklyn Nets deze plekken. Orlando heeft 27 van haar 61 gespeelde wedstrijden gewonnen en Brooklyn heeft 27 overwinningen en 33 nederlagen. De dichtstbijzijnde uitdager zijn de Washington Wizards met 22 overwinningen uit 59 wedstrijden. Daarachter staan de teams kort op elkaar. Charlotte en Chicago hebben 21 overwinningen, Detroit 20 en New York en Atlanta hebben 19 overwinningen. Cleveland lijkt met 17 overwinningen te ver voor een plaats in de play-offs.

De Magic, maar vooral de Nets, bevinden zich in onrustig vaarwater. Orlando komt nog niet in een fijn ritme en lijkt een sterspeler te missen. Alle spelers dragen hun steentje bij, maar zonder sterspeler kan het als een kaartenhuis ineenstorten.

De Brooklyn Nets hebben wel twee sterspelers in hun gelederen met Kyrie Irving en Kevin Durant. Echter zijn zij allebei geblesseerd en komen zij dit seizoen niet meer in actie. Brooklyn had haar laatste 4 wedstrijden verloren, waaronder tegen Atlanta en Washington. Echter werd de week fantastisch afgesloten met een miraculeuze overwinning bij de Boston Celtics. De Nets maakten een achterstand van 17 punten in het vierde kwart goed, dankzij 51 punten van Caris LeVert.

De zes achtervolgers moeten een sterke eindsprint kennen, maar mogen de hoop zeker niet opgeven. Elke misstap van de Magic en Nets kunnen voor hun uitdraaien op een stap dichter bij de play-offs.

DE TEGENVALLERS

RAPTORS BLIJVEN WISSELVALLIG

De Toronto Raptors hebben slechte week achter de rug. De ploeg van coach Nick Nurse verloor twee van haar drie wedstrijden. Door de nederlagen staan de Raptors nu tien overwinningen achter de Milwaukee Bucks en de Boston Celtics hebben de Canadezen genaderd tot op twee zeges.
De week werd begonnen met een 99-96 thuisnederlaag tegen de Charlotte Hornets. De vijf starters waren goed voor maar liefst 87 van de 96 punten. De spelers vanaf de bank wisten maar 4 van de 19 schotpogingen raak te schieten. Tegen de Denver Nuggets wisten de spelers vanaf de bank twintig punten te scoren. Echter kregen de Raptors geen grip op de aanval van de Nuggets. Acht spelers wisten tien punten of meer te scoren. De week werd wel afgesloten met zege tegen de Phoenix Suns: 123-114

SPELER VAN DE WEEK

Bradley Beal is door SportAmerika verkozen tot de Eastern Conference speler van de week. De shooting guard van de Washington Wizards kende een sterke week met gemiddeldes van 35.3 punten, 3.5 rebounds, 7.8 assists en 3.0 steals. Daarnaast wist Beal met de Wizards twee van de vier gespeelde wedstrijden te winnen.
Beal kende zijn sterkste wedstrijd op bezoek bij de Golden State Warriors. Beal scoorde 34 punten en was ook nog goed voor 8 assists en 5 steals. Daarnaast schoot hij zeven van zijn negen driepuntspogingen raak. De Wizards wonnen uiteindelijk met 124-110

 

VOORUITBLIK

De Indiana Pacers hebben een zware week voor de boeg. Aankomende nacht nemen ze het op in Milwaukee tegen de Bucks. Daarna gaan ze naar Chicago en Dallas. Volgende week dinsdag sluiten ze de week af met een thuiswedstrijd tegen de Boston Celtics.
Ook de Milwaukee Bucks kennen een lastige week. Naast de wedstrijd tegen de Indiana Pacers nemen ze in de nacht van vrijdag op zaterdag op tegen de Los Angeles Lakers.

Top- en coverfoto: John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

Thijs Verkuil
Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen