Steve Kerr vannacht weer terug langs lijn

kerr
Steve Kerr is weer beter. De coach van de Golden State Warriors revalideerde sinds vorig jaar zomer van de pijnlijke naweeën van twee rugoperaties, maar is inmiddels dusdanig hersteld dat hij zijn rol langs de lijn weer kan invullen. Komende nacht neemt dus niet assistent-coach Luke Walton maar Kerr zelf de honneurs waar tegen de Pacers.

Bij de terugkeer van Kerr stond al geruime tijd een vraagteken. Niemand wist precies wanneer de coach van het jaar van 2015 weer fit genoeg zou zijn, en zelf hield de 53-jarige oud-vedette de kaken stijf op elkaar. Het feit dat hij de laatste paar wedstrijden steeds vaker werd gezien tijdens de warming-up van zijn ploeg was volgens velen evenwel een goed teken.
Vannacht is het moment dus daar. Kerr kondigde zijn terugkeer aan met de nodige dosis humor. “Ik wilde net als Michael Jordan een fax sturen met het simpele bericht ‘ik ben er weer’, maar ik heb het idee dat faxen niet meer bestaat vandaag de dag. Ik ben blij dat ik terug ben. Het was een zware tijd, maar ik kan niet wachten om langs de lijn te staan.”
Warriors-speler Draymond Green liet aan Marc Spears van ESPN weten dat hij blij is dat Kerr weer de verantwoordelijkheden draagt. “De komende vier maanden ga ik genieten van het seizoen, want ik weet dat aan het eind van het jaar talloze general managers op de deur van Kerr zullen staan kloppen om hem in te huren.”


Ook Scottie Pippen en vele minder grote goden uit en rondom de NBA hebben inmiddels laten weten dat ze blij zijn om Kerr weer terug te zien. Niet dat hij nodig was voor het succes van de Dubs. Onder leiding van Walton kwam de regerend NBA-kampioen niet alleen tot de beste start ooit voor een titelverdediger, maar ook staat de ploeg in de loodzware Western Conference nog altijd bovenaan.
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen