Cavaliers ontslaan David Blatt

Cleveland Cavaliers v Los Angeles Lakers
Daags na de overwinning op de Los Angeles Clippers hebben de Cleveland Cavaliers afscheid genomen van coach David Blatt, meldt Yahoo Sports-journalist Adrian Wojnarowski. De 56-jarige Blatt was sinds de zomer van 2014 in dienst van de Cavaliers en haalde als rookie coach de NBA Finals, waar hij zijn ploeg het onderspit zag delven tegen de Golden State Warriors.

Volgens Woj zal Tyronn Lue de taken van Blatt overnemen, en heeft de (inmiddels dus voormalig) assistent-coach een contract voor meerdere seizoenen getekend bij de Cavaliers. Lue is naar verluidt zeer geliefd bij veel spelers, onder wie grote vedette LeBron James, die meer dan één vinger in de pap heeft in Ohio.
Het ontslag van Blatt komt op een relatief onverwacht moment. De Cleveland Cavaliers leden weliswaar een smadelijke nederlaag tegen de Golden State Warriors enige dagen terug, maar de ploeg staat al geruime tijd bovenaan in de Eastern Conference, en lijkt net als vorig jaar zonder problemen af te gaan stevenen op een plek in de play-offs.

Tegelijkertijd is het een publiek geheim dat Blatt niet bijzonder goed overweg kan met het sterrenteam dat hij onder zich heeft. In het bijzonder heeft hij een moeizame relatie met LeBron James. De verkapte doch fikse uitbrander die Blatt uitdeelde aan het adres van zijn ploeg zou wellicht de druppel kunnen zijn geweest, die King James heeft doen beslissen om een coachwissel af te dwingen bij general manager David Griffin en eigenaar Dan Gilbert.
Volgens ESPN-journalist Brian Windhorst is LeBron James niet geraadpleegd voor de beslissing om Blatt te ontslaan. Of dit echt het geval is zal nog moeten blijken.

Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen