Sixth Man of the Year: Eric Gordon all the way?

cropped_2016-12-17T033503Z_684197731_NOCID_RTRMADP_3_NBA-NEW-ORLEANS-PELICANS-AT-HOUSTON-ROCKETS
De playoffs loeren om de hoek en dat betekent traditioneel dat we terugkijken op het seizoen en de winnaars van de verschillende regular-season awards proberen te voorspellen. In een seizoen waar verschillende supersterren – Russell Westbrook, James Harden, Kawhi Leonard – uitzonderlijke prestaties neerzetten, toonde ook een groot aandeel bankspelers dat hun productie cruciaal is. Dit jaar speelden een aantal sixth men zich zodanig in de schijnwerpers, dat het moeilijk te voorspellen is hoe de NBA zal stemmen, al zal het waarschijnlijk een robbertje worden tussen de onderstaande kandidaten.
ERIC GORDON, HOUSTON ROCKETS –

“Washed up” en “Een wandelende blessure”, dat was de afgelopen seizoenen zowat het scouting report op guard Eric Gordon. Dat veranderde in Houston, waar hij cruciaal is voor het succes van de Rockets. Gordon mag dan misschien niet meer zo explosief zijn als bij de Clippers vroeg in zijn carrière, maar hij schiet driepunters raak als nooit tevoren en is precies de creatieve playmaker vanop de bank, die Houston nodig heeft. Zijn statistieken alleen al – ruwweg 17 punten, 2.7 rebounds en 2.7 assists  per game – maken van Gordon de gedoodverfde topkandidaat voor de 6MOY.
ANDRE IGUODALA, GOLDEN STATE WARRIORS

De toevoeging van Kevin Durant vorige zomer, maakte van de Warriors meteen de favorieten voor 2016-2017. Toen de forward echter een verstuikte MCL opliep op 28 februari, zag het er voor Stephen Curry en de zijnen iets minder rooskleurig uit, zeker met Harrison Barnes, Mo Speights en Leandro Barbose uit de mix. Gelukkig was er nog Andre Iguodala, de MVP van de Finals in 2015, om de bank van GSW overeind te houden. Hij zorgde dat de productie van het team werd gehandhaafd en zijn veelzijdige manier van spelen, maakte dat hij op verschillende manieren het verschil kon maken.
ZACH RANDOLPH, MEMPHIS GRIZZLIES

Forward Zach Randolph mocht dit seizoen verhuizen naar de bank, en dat heeft de Memphis Grizzlies geen windeieren gelegd. Met Marc Gasol als aanvoerder van de first unit en Randolph als de ervaren kapitein van de second unit, hebben de Grizz zich een weg naar de playoffs geklauwd. Defense is nooit Randolphs sterke kant geweest, maar de big man is nog altijd een magneet voor rebounds en ook de basket weet hij wel te vinden. Met 14 punten en 8 rebounds per game is hij een belangrijke spil voor Memphis.
WILSON CHANDLER, DENVER NUGGETS

De 29-jarige Wilson Chandler lijkt dit seizoen de klok te hebben teruggedraaid. Met zijn veelzijdige skills draagt hij op verschillende manieren bij voor de Nuggets. Ook al mist Denver dan waarschijnlijk de playoffs, dan nog verdient de forward overweging voor de award, al was het maar voor zijn play aan de start van het seizoen. Chandler is een verdedigend wapen en als hij incheckt, beïnvloedt hij meteen de wedstrijd. Ook scorend en reboundend kan hij het verschil maken.
PATTY MILLS, SAN ANTONIO SPURS

Backup guard Patty Mills is al een aantal seizoenen een sterkhouder achter Tony Parker in San Antonio. Tot voor kort was het echter Manu Ginobili die het kloppende hart was van de second unit. Daar kwam dit seizoen verandering in. Terwijl deze laatste als 39-jarige minder is gaan produceren, is de uber-efficiënte Mills een echte up-and-comer. Zijn stats zijn niet spectaculair, maar met zijn clutch shooting, zowel op driepunters als vanuit de mid-range, maakt hij het verdedigers knap lastig.
Honorable mentions: Enes Kanter (Oklahoma City Thunder), Lou Williams (Houston Rockets), C.J. Miles (Indiana Pacers)
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen