San Antonio ruilt Kawhi Leonard naar Toronto voor DeMar DeRozan

UPDATE 19:30

Na lang speculeren is het dan eindelijk definitief: Kawhi Leonard speelt vanaf komend seizoen niet meer bij de San Antonio Spurs, maar in Canada bij de Toronto Raptors. Samen met Leonard komt ook Danny Green over van de Spurs. Toronto verscheept zelf DeMar DeRozan, Jakob Poeltl en een protected 2019 first round pick.
 


Op het eerste oog zijn met deze trade de grote verliezers vooral Leonard en DeRozan. Deze twee hebben allebei aangegeven niet voor hun nieuwe werkgevers te willen spelen. Leonard heeft een aflopend contract en kan dus volgend seizoen als free-agent gratis en voor niets alsnog naar een bestemming die hij interessant vindt. DeRozan heeft tijdens het Summer League toernooi in Las Vegas samen met de Raptors gesprekken gevoerd en hem is beloofd dat hij niet getrade zou worden.


In alle vroegte is er verrassend nieuws naar buiten gekomen over Kawhi Leonard: de 27-jarige small forward staat naar verluidt op het punt om richting de Toronto Raptors te gaan. Het lijkt het voorlopige slotstuk te zijn in de soap waarbij het al lange tijd duidelijk was dat Leonard’s toekomst niet meer in San Antonio lag. Met name de Los Angeles Lakers werden vervolgens in verband gebracht met Leonard, die zelf is geboren in Los Angeles, maar de Spurs lijken Kawhi nu dus richting het hoge Canadese noorden te sturen.


Adrian Wojnarowski van ESPN meldt daarbij dat DeMar DeRozan de andere weg zou gaan bewandelen. De 28-jarige shooting guard heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als leider van de Raptors, maar zal nu Toronto achter zich gaan laten. Mogelijk zien de Raptors, waar DeRozan nog drie jaar onder contract staat, het als een manier om sneller te rebuilden. Tenzij ze er echt van overtuigd zijn dat ze Kawhi Leonard, wiens contract na dit seizoen afloopt, kunnen behouden. Maar volgens ESPN-journalist Chris Haynes is die kans uiterst klein.


Hoewel de deal nog niet officieel is beklonken, lijkt de kans momenteel levensgroot dat deze plaats gaat vinden. Zo blijkt ook uit de cryptische updates op Instagram van DeMar DeRozan, die op zijn zachtst gezegd niet echt lijkt te spreken over de handelswijze van de Raptors.


Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Coverfoto: Archief

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen