Rockets en Timberwolves domineren, Harden en Clippers 0-6

Het NBA-seizoen 2023-24 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


9 NOVEMBER – 15 NOVEMBER


WESTERN CONFERENCE STAND

1: Denver Nuggets: 9-2

2: Minnesota Timberwolves: 8-2

3: Dallas Mavericks: 8-3

4: Houston Rockets: 6-3

5: Oklahoma City Thunder: 7-4

6: Sacramento Kings: 5-4

7: LA Lakers:: 6-5

8: Golden State Warriors: 6-6

9: New Orleans Pelicans: 5-6

10: Phoenix Suns: 4-6

11: Utah Jazz: 4-7

12: LA Clippers: 3-7

13: Portland Trail Blazers: 3-7

14: San Antonio Spurs: 3-8

15: Memphis Grizzlies: 2-9


IN DE SPOTLIGHTS


ROCKETS BEGINNEN HUN RITME TE VINDEN

Zeven zeges op rij voor de Houston Rockets, die samen met de Minnesota Timberwolves momenteel in goede vorm zijn. De Rockets zijn nu 6-3 en staan vierde in de Western Conference. De afgelopen week werd er gewonnen van de Los Angeles Lakers, New Orleans Pelicans en Denver Nuggets. Het duel tegen de Nuggets en Pelicans was spannend te noemen, met Alperen Sengun als voornaamste uitblinker.

TIMBERWOLVES WINNEN ZEVEN DUELS OP RIJ

Karl-Anthony Towns, Anthony Edwards en de Minnesota Timberwolves hadden vorige week drie duels op rij gewonnen, iets wat ze de afgelopen weer herhaald hebben. Daardoor is het team nu 6-0 en is het bezig met een zegereeks van zes duels. Met een 8-2 record staat het team nu tweede in de conference. De Spurs en twee keer de Warriors werden, allemaal in uitduels, verslagen. Dit nadat de Timberwolves vorige week al de Jazz, Celtics en Pelicans in eigen huis te hebben verslagen. Een zegereeks van zeven duels op rij dus voor de Timberwolves, waarbij het laatste duel tegen de Warriors het meest spectaculaire duel bleek te zijn.


DE TEGENVALLERS


CLIPPERS EN SPURS VERLIEZEN ZES DUELS OP RIJ

Ondanks dat Victor Wembanyama al aardig wat indruk weet te maken, is er na een aardige maand oktober niet veel positiefs aan november in San Antonio. De Spurs hebben zes duels op rij verloren en staan nu veertiende in de Western Conference met een 3-8 record. Dit nadat het team dus 3-3 was na zes duels. Er werd vervolgens van de Raptors, Timberwolves en Heat in eigen huis, terwijl er op bezoek bij de Pacers, Knicks en Thunder ook verloren werd. Wembanyama noteert tot nu toe 18.6 PPG, 8.3 RPG, 2.5 APG en 2.4 BPG met 43% van het veld en 28% van achter de driepuntlijn. Zeker de schoten van afstand vallen nog niet voor de getalenteerde en jonge Fransman.

Waar de schoten ook nog niet vallen, is bij de Clippers. Sinds het team getrade heeft voor James Harden zijn ze 0-6. Zes nederlagen op rij dus. Er werd verloren van de Lakers, Knicks, Nets, Mavericks en Nuggets (uit) en Grizzlies (thuis). Op 21 en 23 november gaan de Spurs en Clippers elkaar in San Antonio tegenkomen.


SPELER VAN DE WEEK


Ondanks dat spelers als Stephen Curry, Kevin Durant en Shay Gilgeous-Alexander een prima week hebben gehad, was net zoals vorige week Nikola Jokic de speler van de week. Jokic was de afgelopen drie duels goed voor 34.3 PPG, 16.7 RPG en 8.3 APG met drie double doubles en een triple double. De Nuggets gingen 2-1 tijdens deze duels.


VOORUITBLIK


De komende week staan er onder meer duels zoals Timberwolves – Suns, Thunder – Warriors (2x) en Kings – Mavericks op het programma, maar qua topduels zijn er in de Western Conference niet veel duels te vinden de komende week.

Foto: Ryan Sun / Associated Press

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen