Review: NBA 2K17

nba_2k17_draymond_green
Hoe verbeter je het beste basketbalspel ooit? Dat is een vraag die fans elk jaar stellen bij NBA 2K. De laatste twee edities die 2K Sports uitbracht waren heel goed. Dit jaar proberen ze de lat hoger te zetten met NBA 2K17.
De huidige editie kent een aantal veranderingen. De meest zichtbare is de schatmeester. Waar je in het verleden de schotknop los moest laten in het midden, moet je nu wachten tot het balkje helemaal vol is. Dat is aan het begin nog even wennen, zeker bij schutters met een snelle release. De animaties zijn daarnaast ook beter en realistischer. Al heb ik wat kanttekeningen bij Kevin Durant waar de lichaamsverhouding wat vreemd is. Misschien komt het doordat hij geen spierenmassa heeft zoals een LeBron James.
Daarnaast is ook het wisselsysteem en tactische menu veranderd. Voor mij was het ook even wennen en kijken hoe ik iemand snel kan wisselen tijdens de wedstrijd. Het is een grote verandering, waar iedereen wel moeite mee zal hebben aan het begin.
2KU
Wat ontbrak in de voorgaande jaren was een echte tutorial. Kocht je het spel vorig jaar bijvoorbeeld en was je aan het downloaden, dan kon je de NBA Finals spelen tot het spel volledig was geinstalleerd. Dit jaar is het anders. Je krijgt namelijk een tutorial scrimmage van Team USA, waarin alle elementen van het spel worden behandeld. Daarnaast krijg je tussendoor tips van Coach K.
Voor spelers die al vaker het spel hebben gespeeld is het onnodig en zullen ze wel wat gaat eten en drinken tijdens het downloaden.

MyCareer
De MyCareer mode is ook op de schop gegaan. Vorig jaar ging 2K Sports in zee met Spike Lee, waardoor spelers in een soort film zaten en een aantal wedstrijden speelden. Dit jaar heb je weer de controle over je volledige rookie-seizoen. De film-elementen zitten er nog wel in. Acteur Michael B. Jordan is jou running mate tijdens het begin van je carrière en je probeert zo de top te halen. Uiteindelijk bepaal jij alles. Mocht je niet willen trainen, dan train je niet, maar daar zitten consequenties aan verbonden.
Het is jammer genoeg nog wel lastig om de bal te krijgen als je in een team speelt met supersterren. JE krijgt ook weinig minuten en dan duurt het wat langer om beter te worden (mits je natuurlijk VC munten gaat kopen).
Presentatie
Het commentaar is veranderd. Zo heb je niet elke keer dezelfde commentatoren, maar kan er een oud-speler als Steve Smith of Chris Webber aanschuiven. Alleen is het na een aantal potjes al wel duidelijk dat de commentatoren in een herhaling vallen. Bij Madden 17 is het bijvoorbeeld zo dat het commentaar wekelijks geüpdatet wordt. Ook is het soms awkward als presentator David Aldridge in beeld komt. Hij zou in de camera moeten kijken, maar dat lijkt soms niet het geval. Ook als hij een speler of coach interviewt kijkt hij die persoon niet aan, maar er net langs.
nba_2k17_kyrie_irving
Een ander groot gemis is Charles Barkley als analist. Het is 2K Sports gelukt om bijna de hele TNT crew binnen te halen. David Aldridge en Chris Webber zijn de nieuwelingen, maar aan tafel zitten alleen nog Kenny Smith, Shaq en Ernie. Sir Charles hoort daar gewoon naast in NBA 2K17. De Pre-Game show en Half-Time show zijn leuk, maar door de snellere laadtijden een beetje nutteloos geworden. Iedereen klikt toch wel door, om snel aan de wedstrijd te beginnen.
Conclusie
Het is 2K Sports wederom gelukt om een basketbalspel op de markt te brengen die nog beter is dan de vorige. NBA 2K17 is exceptioneel goed. Het speelt veel soepeler, maar zoals altijd zitten er schoonheidsfoutjes in die iedereen wel gaat zien.
BEKIJK HIER ONS INTERVIEW MET 2K SPORTS SENIOR PRODUCER ROB JONES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen