Recap: Anthony valt geblesseerd uit in fraaie zege Knicks

porzingis
De Knicks-fans zagen vannacht sterspeler Carmelo Anthony uitvallen met een enkelblessure en rookie Kristaps Porzingis in foul trouble belanden. Maar met goed teamwerk en een uitstekende Jerian Grant werd er toch met 120-114 gewonnen van de Boston Celtics.
Voorafgaand aan het duel werd Porzingis in het zonnetje gezet in Madison Square Garden. De twintigjarige Let kreeg de titel Rookie of the Month en dat gaf hem in het eerste kwart vleugels. De 2.21 lange power forward noteerde maar liefst zestien punten en schoot van alle hoeken op het veld raak. Van alle hoeken, dus ook van heel ver:

Anthony begon steengoed in het duel met de eeuwenoude rivaal. De forward speelt de laatste weken meer als een leider en heeft momenteel career high gemiddeldes in rebounds en assists, terwijl hij een aanzienlijk minder vaak de bal schiet. De Celtics leerden in de eerste helft dat hij hetscoren echter nog niet verleerd is. Melo raakte zeven van zijn tien schoten in de eerste helft en was goed voor zeventien punten.
Met nog iets meer dan een minuut te gaan en een 57-45 stand liep Anthony een enkelblessure op, die abrupt een einde maakte aan de vlammende Melo. De ster stond ongelukkig op de voet van de scheidsrechter en bleef geblesseerd op de grond liggen. Hij probeerde nog door te spelen in de tweede helft, maar gaf na twintig seconden aan niet verder te kunnen.
Melo was niet de enige Knickerbocker die in aanraking kwam met de wedstrijdleiding, want Porzingis kwam in de problemen met een aantal persoonlijke fouten. Hierdoor kwam hij tot slechts acht minuten speeltijd in de tweede helft. In deze tijd werd hij opvallend genoeg gedekt door guard Marcus Smart, die bijna dertig centimeter kleiner is maar bekend staat om zijn defensieve kwaliteiten. De sophomore deed dit niet onverdienstelijk.

De Celtics maakten in het derde kwart gebruik van het ontbreken van de sterren van de thuisploeg. Vooral Isaiah Thomas wist wel raad met de zoekende Knicks en scoorde zestien punten in het kwart en eindigde het duel met 34 punten. De kleine guard bracht de Celtics zo terug in de wedstrijd en het vierde kwart bracht het publiek naar het puntje van de stoeltjes.
Held van de avond werd rookie Jerian Grant. De point guard speelde met afstand het beste kwart uit zijn loopbaan met tien punten en zes assists. Toen Porzingis met nog 2.24 zijn zesde foul oppikte en de Knicks tegen een 107-106 achterstand aankeken moesten de Knicks met een hevig verzwakt team weerstand bieden en dat gebeurde met succes. Robin Lopez, Aron Afflalo, Derrick Williams en Grant oogden allemaal enorm gefocust en maakten de juiste keuzes op de belangrijke momenten. Een trotse Derek Fisher liep met een 120-114 eindstand de kleedkamer in.

Zowel de Knicks (20-20) als de Celtics (19-19) hebben nu .500 record. De Knicks hebben wel aanzienlijk meer momentum te pakken met vijf overwinningen in hun laatste zes wedstrijden, terwijl de Celtics voor de vierde keer op een rij als verliezer het veld verlieten. Woensdag staat de derby van New York op het programma. Het is nog niet bekend of Anthony dan weer mee kan doen.
Phoenix Suns @ Indiana Pacers 97-116
SA Spurs @ Detroit Pistons 109-99
Boston Celtics @ New York Knicks 114-120
Houston Rockets @ Memphis Grizzlies 107-91
Chicago Bulls @ Milwaukee Bucks 101-106
OKC Thunder @ Minnesota Timberwolves 101-96
Cleveland Cavaliers @ Dallas Mavericks 110-107 (OT)
NO Pelicans @ LA Lakers 91-95