#1 Kansas ten onder bij #11 West Virginia, #3 Maryland verliest bij Michigan

TCU v West Virginia
Vanwege een sneeuwstorm in Morgantown, West Virginia, kwamen veel fans pas laat binnen. Maar gelukkig was iedereen wel binnen toen het laatste fluitsignaal klonk: #11 West Virginia zorgde immers voor de upset door #1 Kansas met een 74-63 nederlaag naar huis te sturen.

Voor Kansas is het alweer de derde keer in vier wedstrijden dat de universiteit verliest wanneer het de koppositie heeft in de AP Rankings. Ondertussen wist West Virginia voor het eerst sinds 1983 van een #1 ploeg te winnen.
Dit was voor een groot deel te danken aan de agressieve mentaliteit van de Mountaineers, die de strijd vanaf de vrije worp lijn met overmacht wonnen (33-13) terwijl Jaysean Paige’s 26 punten vanaf de bank ook hielpen om West Virginia ongeslagen te houden in de Big 12 met een 4-0 record.
Aan de kant van de Jayhawks ging er weinig goed. De ervaren Perry Ellis steeg als enige boven zijn niveau uit, maar verder waren het vooral heel veel turnovers die het voor Bill Self zijn ploeg onmogelijk maakte om terug in de wedstrijd te komen. Door de nederlaag zakt Kansas (3-1) ook naar de tweede plaats in de Big 12, waar nu het ongeslagen West Virginia aan kop gaat.
#3 Maryland verliest ongeslagen conference status in Ann Arbor
Ook #3 Maryland wist vannacht niet te winnen in een lastige uitwedstrijd. Op bezoek bij Michigan, waar sterspeler Caris Levert er wederom niet bij was vanwege een blessure, kwamen de Terrapins te kort en verloren zij met 70-67.

Voor Maryland, dat geldt als één van de favorieten voor een titel, was het de eerste nederlaag in de Big Ten in vijf wedstrijden. Freshman Diamond Stone maakte wederom veel indruk: hij scoorde 22 punten en had ook elf rebounds. Doordat Melo Trimble (1-uit-7, 2 punten) echter onzichtbaar was kwamen de Terrapins net tekort.
Vanwege de overwinning blijft Michigan met een 3-1 record ook bovenin de zware Big Ten meedraaien. Alleen Iowa (3-0) en Indiana (4-0) zijn vooralsnog nog ongeslagen in misschien wel de zwaarste conference van het land.
#12 Providence ontsnapt bij Creighton dankzij Dunn
De naam van Kris Dunn, de senior guard van #12 Providence, komt elke week wel voorbij omdat hij elke week wel weer belangrijk is voor zijn ploeg.
Ook gisteren was dit het geval, toen Creighton het de Friars heel moeilijk maakte. In de absolute slotseconden maakte Dunn (22 punten) zijn foutjes van daarvoor goed en bezorgde hij zijn ploeg een nipte 50-48 overwinning.

Foto: Getty Images/Archief

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen