Raptors versterken team en ruilen voor Magic-forward Serge Ibaka

Ibaka1
De trade deadline van 23 februari komt langzaam dichterbij, en dus komen de contenders en pretenders langzaam in actie om hun roster te versterken met het oog op het nu en de toekomst. Zo ook de Toronto Raptors, die per direct de beschikking krijgen over forward Serge Ibaka die overkomt van de Orlando Magic in ruil voor Terrence Ross en een draftkeuze uit de eerste ronde voor de aankomende NBA Draft.
NBA TRADE
Voor Ibaka komt daarmee al snel een eind aan zijn carrière bij de Magic. Na zeven seizoen bij de Oklahoma City Thunder moest de 27-jarige forward afgelopen zomer vertrekken nadat de Thunder hem weg deden voor Victor Oladipo en rookie Domantas Sabonis. In Orlando was Ibaka met 15.1 punten per wedstrijd één van de meest effectieve aanvallende opties voor de Magic, maar met een aflopend contract, en naar verluidt groter wordende ontevredenheid over de koers van de franchise en de beslissingen van coach Frank Vogel, besloot Orlando eieren voor haar geld te kiezen.
In Toronto komt Ibaka bij een team terecht dat richting de play-offs lijkt te gaan, en samen met Kyle Lowry en DeMar DeRozan moet hij proberen om de Raptors, die momenteel vijfde staan in de Eastern Conference, in een nog betere positie richting de play-offs te brengen. Daarnaast heeft Toronto vooralsnog goede hoop dat zij de Congolees ondanks zijn aflopende contract kunnen behouden middels een contractverlenging.
De Magic blijven achter met Terrence Ross, een 26-jarige small forward die barst van het atletisch vermogen en in Toronto gemiddeld 20 minuten per wedstrijd speelde en daarin tot een gemiddelde kwam van tien punten per wedstrijd. Bij de Raptors was hij steevast een role player, maar misschien kan hij bij een team als Orlando, dat nergens meer om speelt, zich profileren als een mogelijke basisspeler. Verder krijgen ze een first round pick, maar daar Toronto ook over een pick van de Los Angeles Clippers beschikte, is de afspraak dat Orlando sowieso de keuze krijgt die het laagst uitvalt.
Foto: Getty Images/Archief

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen